Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.09.2016.

23:00

Veliki preokret Mege protiv Olimpije!

Košarkaši Mega Leksa savladali su Olimpiju posle velikog preokreta rezultatom 86:85 u prvom kolu ABA lige.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Veliki preokret Mege protiv Olimpije!
Photo: Mega Leks/Ivica Veselinov

Mega je u Sremskoj Mitrovici uspela da nadoknadi dvocifreni zaostatak u drugom poluvremenu i u dramatičnom finišu preživi za trijumf na otvaranju nove sezone.

Domaćin je u bolje otvorio meč i imao prednost do sredine prve četvrtine, kada je Olimpija odgovorila i serijom poena stigla do +7 posle prvih deset minuta.

Nastavili su Slovenci da podižu razliku, često imali otvorene trojke, pa su došli i do 13 poena prednosti.

Međutim, izabranici Dejana Milojevića su odlično startovali u drugom poluvremenu, velikom serijom istopili 14 razlike i potpuno se vratili u meč.

Sredinom poslednje četvrtine gosti su imali još jedan talas u tokom kojeg su otišli na +10, kada je usledio novi povratak i pobeda u završnici. Mega je imala sreće što je Džeferson preterivao sa šutevima za tri poena, pa je do prvih bodova stigla 20 sekundi pre kraja.

Odlučujuće poene postigao je Alfa Kaba, i to sa linije slobodnih bacanja, da bi Blaž Mesiček iz teške pozicije promašio šut za trijumf Ljubljančana.

Francuski centar odigrao je odličan meč sa 17 poena i 7 skokova, ali je ponovo bio Rade Zagorac koji je upisao sjajan dabl-dabl (18 poena, 13 uhvaćenih lopti i 4 asistencije). Odličan je bio Ognjen Jaramaz sa istim brojem poena kao Zagorac i 4 uspešna dodavanja.

Kod gostiju je spomenuti Džeferson ubacio 21 poena, ali uz veoma loš šut iz igre (1-3 za dva, 4-9 za tri), a najbolje su ga pratili Janković sa 14, odnosno Mešiček sa 12 poena.

U prvom meču nove sezone ABA lige Budućnost je u derbiju savladala Cedevitu u Zagrebu sa 80:70.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve