Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.09.2016.

20:42

Počela ABA: Budućnost srušila Cedevitu u Zagrebu

Košarkaši Budućnosti ostvarili su pobedu u derbiju nad Cedevitom kojim je otvorena nova sezona u ABA ligi.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Počela ABA: Budućnost srušila Cedevitu u Zagrebu
Photo: Cedevita/Marin Susic

Budućnost je zahvaljujući seriji početkom četvrte četvrtine došla do dvocifrene prednosti i na kraju slavila rezultatom 80:70.

Crnogorska ekipa dobila je spomenutu deonicu sa 29:16 i nadoknadila deficit koji je stvoren u trećem periodu.

Od samog starta meča u ’Domu sportova’ viđena je rezultatska klackalica – Budućnost je imala minimalnu prednost, na poluvremenu je bilo +2, ali je Cedevita preokrenula u nastavku.

Fenomenalnu rolu imao je Dejvid Stokton, sin legendarnog plejmejkera Jute Džez Džona Stoktona, koji je 10 od svojih 26 poena ubacio baš pred odlučujućih 10 minuta. Međutim, tada su proradili gosti i serijom 19:6 rešili pitanje pobednika.

Jedan od najboljih u crnogorskoj ekipi bio je nekadašnji plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams koji je upisao dabl-dabl sa 12 poena i 11 asistencija. Osim toga, američki igrač imao je nekoliko veoma važnih i teški poena, ali i lucidnih asistencija.

Daleko najubedljiviji bio je Vraneš sa 22 poena i 3 uspešna dodavanja, dok su dvocifreni učinak imali Savović (11 poena, 10 skokova i 4 asistencije) i Šehović sa 10 poena i 7 uhvaćenih lopti.

U poraženoj ekipi spomenuti Stokton je dominirao, a osim 26 poena (7-9 za dva, 3-6 za tri, 3-4 penali), upisao je i 4 asistencije. Međutim, problem Cedevite bio je taj što je jedino on bio napadački raspoložen – sledeći najefikasniji bili su Arapović i Bilan sa po 9 poena.

Prvog dana nove sezone igraju još Mega Leks - Olimpija, a ostali mečevi na rasporedu su u petak, subotu i nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve