Trener MZT: Pročitao sam komplimente Radonjića

Trener Košarkaškog kluba MZT Skoplje Emil Rajković rekao je da se njegov tim ne plaši Crvene zvezde.

ĐNIzvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Rajković je najavio da će u Beogradu protiv šampiona Jadranske lige igrati hrabro.

"Svi znamo ko je Crvena zvezda i koliko ubedljivo zna da igra, posebno u Beogradu. Mi se ne plašimo toga. Naprotiv, igraćemo hrabro i videćemo šta možemo da napravimo protiv jednog od naboljih timova u regionu", rekao je on novinarima u Skoplju.

On je rekao da je pročitao komplimente koje je MZT dobio od trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića i istakao da je zahvalan na tome i da može da uzvrati istom merom, budući da Zvezda i ove godine ima tim za poštovanje.

MZT ima problema sa povredama Drenovca i Marka Simonovskog.

"Drenovac se povredio u Superkupu (prošlog vikenda) i od tada nije igrao. Trenira sa timom, a konačnu odluku ću doneti na dan utakmice. Simonovski je imao odličnu minutažu na turniru u Kavadarcima, ali mu očigledno treba više vremena da uđe u takmičarski ritam i zato je nejgov nastup neizvestan", rekao je Rajković.

Trener MZT Skoplje je rekao da je njegov tim ove godine dobar, ali je dodao da neće dozvoliti da mu nametnu favoritsku ulogu u Jadranskoj ligi, jer to stvara dodartni tim na ekipu.

"Mi smo dobar tim, imamo kvalitetne igrače, ali ne treba zaboraviti da su to igrači koji prvi put igraju zajedno i normalno je da će im biti potrebno vreme za adaptaciju i uigravanje. Mi igramo dobru košarku i moje mišljenje da će najbolje od MZT-a moći da se vidi u drgom delu sezone, kada naša igra bude potpuno kompaktna", rekao je trener skopskog tima.

Duel dve ekipe na programu je u petak od 19 časova u hali 'Aleksandar Nikolić'.

Košarka