Nova vest
Košarka

Sreda, 28.09.2016.

08:45

Metalac ipak igra u KLS, tri igrača idu Zvezdi

Košarkaški klub Metalac će igrati u KLS, rezultat je razgovora ljudi iz kluba sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Metalac ipak igra u KLS, tri igrača idu Zvezdi
Foto: StarSport

Na sastanku je potvrđena odluka Skupštine kluba – Metalac će obezbediti 3,2 miliona dinara potrošena za isplatu pojedinih igrača, posle čega će klubu biti odblokirana budžetska sredstva do kraja godine.

Za trenera je postavljen nekadašnji prvotimac i jugoslovenski reprezentativac u mlađim kategorijama Mihailo Poček, koji je već radio u Metalcu, kao i nekoliko godina u Sloveniji, a poslednji angažman imao je u Češkoj.

Predsednik Metalca Duško Đukanović je za portal sport14 otkrio da je klub dobio podršku grada.

"Odlučili smo se za neizvestan, ali jedini pravi korak. Takmičićemo se u KLS, uspeli smo da se organizujemo za ovih nekoliko dana. Ne krijemo zadovoljstvo nakon razgovora sa čelnicima grada, jer se gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u prijatnom i iskrenom razgovoru složio da klub mora nastaviti sa funkcionisanjem. Nadam se da će nam u najskorije vreme biti odblokirana sredstva koja nam pripadaju po dogovoru sa početka godine, ali pre toga moramo pronaći novac da opravdamo sredstva koja smo dobili u prethodnom kvartalu", rekao je Đukanović za sport014.rs.

Njegov asistent biće Vlada Mišković, takođe bivši plejmejker, ali i kapiten Metalca, koji sada vodi juniore. Mišković je bio u prvoj generaciji Škole košarke Draft, koju je svojevremeno osnovao Poček.

"Počeku će u radu pomagati bivši igrač i trener kluba Vladimir Mišković. Iz prošlogodišnje ekipe ostali su Brano Đukanović i junior Marko Šarenac, a blizu smo saradnje sa Milošem Jankovićem, povratnikom iz švajcarske lige. Na bekovskim pozicijama igraće Đukan Đukanović i Aleksandar Vasić, povratak centra Aleksandra Tanskovića je izvestan, a očekujem i dolazak bivšeg centra Metalca Marka Dujkovića, reprezentativca Makedonije", otkrio je prvi čovek Metalca planove za budućnost.

Prema pisanju kolubarskih onlajn novina (kolubarske.rs), veliku ulogu imali su funkcioneri Srpske napredne stranke koji su zahtevali da se Petru Rakićeviću, Dušan Kutlešiću i Nikoli Kočoviću dozvoli odlazak u Crvenu zvezdu.

"Zauzvrat će (predsednik Zvezde) Nebojša Čović pomoći da valjevski klub reši neke finansijske probleme, pa će na taj način biti moguć povratak Metalca u prvu ligu, gde su ambicije opstanak u ovoj sezoni", pišu Kolubarske.

Prošlogodišnji učesnik ABA lige nije potvrdio takve navode, ali je na zvaničnom sajtu objavio satnicu mečeve u predstojećoj sezoni.

"Deo dugova vraćen je kroz davanje ispisnice trojici igrača – Petru Rakićeviću, Dušanu Kutlešiću i Nikoli Kočoviću. To uopšte nije zanemarljivo. Dobili smo i neke pogodnosti kada su u pitanju prevoz i ishrana igrača, ali ne bih sada o detaljima. Jednostavno, prinuđeni smo da u trenutku u kojem se nalazimo prihvatamo opcije koje su za nas najpovoljnije. Verujem da će ovaj tim imati podršku valjevske publike i svakog čoveka kojem je stalo do kluba", zaključio je Đukanović.

Zbog kašnjenja sa odlukama o sudbini kluba, Nemanja Todorović je otišao u Austriju, centar Dragomir Marojević u Bijeljinu, Nikola Tomašević u Francusku, a propuštena je mogućnost da se eventualno angažuje i Radojević (210 cm), Valjevac koji je igrao u Sloveniji i Engleskoj, a pokriva trenutno deficitarnu poziciju "četvorke".

Postoji mogućnost da Metalac zatraži odlaganje utakmice prvog kola protiv Dinama u Beogradu, što bi značilo da bi prvi meč u prvenstvu odigrali 15. oktobra na svom terenu, protiv Konstantina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve