Nova vest
Košarka

Petak, 23.09.2016.

16:45

Teo i Silvija na listi 'dozvoljenog dopinga'

Imena Miloša Teodosića i Silvije Popović našla su se na stranama ruske hakerske grupe 'Fensi bers' zbog korišćenja lekova koji se nalaze na listi zabranjenih.

Izvor:

Autor:

Teo i Silvija na listi 'dozvoljenog dopinga'
EPA/LARRY W. SMITH

Teodosić i Popovićeva su se našli među imenima sportista kojima je dozvoljeno da koriste lekove koji sadrže nedozvoljena sredstva.

Kako se navodi, Teodosiću je odobrena upoteba deksametazona u trajanju od četiri dana – počevši od 14. januara – uz dnevnu dozu od osam miligrama.

Dokumentacija kapitena reprezentacije Srbije i plejmejkera CSKA zavedena je na memorandumu Svetske košarkaške federacije (FIBA), dok je srpskoj odbojkašici odobrena nedeljna terepija prednizolonom u trajanju od trećeg do desetog avgusta – odnosno tokom trajanja Olimpijskih igara u Riju – uz maksimalno tri doze od po 40 miligrama.

Hakerska grupa "Fensi Bers" objavila je u prethodnih desetak dana podatke o više desetina sportista koji su se takmičili na Olimpijskim igrama i koji su od Svetske antidoping agencije imali dozvolu da u medicinske svrhe koriste zabranjene supstance.

U prve četiri objave na njihovom sajtu, pojavljivala su se imena sestara Vilijams, Serene i Venus, olimpijske šampionke Bajls, Rafaela Nadala, Moa Faraha...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve