Nova vest
Košarka

Petak, 23.09.2016.

15:25

Mršić: Imamo bolji tim, želimo konačno titulu ABA

Trener Cedevite Veljko Mršić smatra da ima bolji tim nego prošle sezone pa se nada prvoj tituli u ABA ligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Mršić: Imamo bolji tim, želimo konačno titulu ABA
Foto: StarSport

Cedevita je u poslednjih pet sezona tri puta gubila u finalu ABA lige, a dva puta u polufinalu.

"Želja nam je da konačno osvojimo regionalnu ligu. Prošle sezone smo bili blizu, ali na kraju je presudila praktično jedna lopta protiv Crvene zvezde. Svesni smo kako neće biti lako jer osim Zvezde vrlo su opasne ekipe poput Budućnosti, Partizana i Cibone", rekao je Mršić.

Cedevita je tokom leta dovela Amerikance Dejvida Stoktona i Skota Hopsona, bivšeg centra Real Madrida i Olimpijakosa Mirzu Begića, te Filipa Krušlina, Marka Ramljaka, Duja Dukana.

"Mislim da ove sezone imamo dosta dobru ekipu i mogu reći da sam izuzetno zadovoljan kako smo igrali u pripremam. Za razliku od prošle sezone ovaj tim će igrati brže, atraktivnije, ali i agresivnije. Malo nas je poremetila povreda plejmejkera Tonija Katića. On i Stokton su po mom mišljenju dvojica najboljih plejmejkera u Hrvatskoj. Reč je o igračima koji mogu da kontrolišu ritam utakmice, obojica su brzi i agresivni u obrani i napadu", rekao je trener Zagrepčana.

Cedevita će osim u ABA ligi igrati i u Evrokupu, u koji je prebačena jer je Evroliga smanjila format takmičenja na 16 učesnika.

"Od 20 klubova, koliko ih je u novom formatu Evrokupa, velik broj je poslednjih sezona nastupao u Evroligi. Smanjivanjem EL pojačala se konkurencija tako da smo odlučili da igramo maksimalno pa šta bude. Tu su recimo Himki i Valensija koje su već osvajale EK. Idemo od utakmice do utakmice pa ćemo videti koliko smo kvalitetni. Na primer, s nama je u grupi Gran Kanarija koja ima sjajan tim i koja bi mogla da osvoji Superkup Španije. Imamo kvalitet za borbu sa najboljima, pa dokle doguramo", zaključio je Mršić.

Upravo Cedevita otvara sezonu u ABA ligi derbijem protiv jednog od kunkurenata za titulu Budućnosti, meč je na programu 29. septembra u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve