Nova vest
Košarka

Sreda, 21.09.2016.

15:05

B92: Novi sukob ABA i nacionalnih saveza

U Zagrebu je u jutarnjim časovima počela sednica ABA lige, povodom novih problema na relaciji sa nacionalnim savezima iz regiona, saznaje B92.

Izvor:

Autor:

B92: Novi sukob ABA i nacionalnih saveza

Na zasedanju u glavnom gradu Hrvatske našli su se predstavnici svih klubova, osim Partizana, čiji predstavnik zbog kvara na automobilu nije mogao da stigne na vreme.

Čelnici regionalne lige uputili su pozive čelnicima svih saveza čiji će klubovi učestvovati u narednog takmičarskoj sezoni, kako bi ABA liga konačno dobila priznanje, ali se niko od njih nije pojavio.

Takođe, prema našim saznanjima, u utorak je u Slavonskom brodu održan sastanak predsednika saveza (Srbije, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Makedonija i Bosna i Hercegovina), gde je odlučeno da će nacionalni savezi priznati ABA ligu samo u slučaju da se broj učesnika sa 14 smanji na 12, kao i da se utakmice igraju isključivo tokom radne nedelje.

Tačnije, da bi danima vikenda nacionalne lige mogle simultano da se igraju.

Osim priznavanja i problema sa samim formatom takmičenja, čelnici saveza i regionalne lige spore se i oko arbitara koji bi trebalo da dele pravdu naredne sezone, tj. svi oni koji budu sudili ABA ligu biće suspendovani od strane svojih matičnih saveza, ali sa izuzetkom onih koji sude u Evroligi.

Nova sezona ABA lige startuje prvog oktobra, a titulu brani dvostruki uzastopni šampion Crvena zvezda mts.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve