Nova vest
Košarka

Subota, 03.09.2016.

14:16

Bogdanović: Prvi cilj ispunjen, sledeći Evroliga

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović kaže da je ispunio prvi cilj osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju,

Izvor: B92

Autor:B92

Bogdanović: Prvi cilj ispunjen, sledeći Evroliga
Foto: Getty images

Naredni koji želi da ostvari je osvajanje Evrolige sa Fenerbahčeom.

"Svakog dana sam sve motivisaniji, ne razmisljam da sam završio san, iako je veliki uspeh srebro u Riju. Sebi stalno postavljam nove ciljeve, a to je da osvojim Evroligu sa Fenerbahčeom. Znam da neće biti lako, mnogi vide CSKA i nas kao favorite, ali dugačak je put", rekao je Bogdanović.

Bogdanović je dodao da još uvek nije svestan kakav je uspeh napravljen na Olimpijskim igrama.

"Iz dana u dan nam prilaze ljudi, čestitaju, hoće da se slikaju, organizuju se sjajni dočeci i to je fenomenalno. Zbog svega toga se i bavimo košarkom, to je naša najveća motivacija", poručio je sjajni šuter.

Njemu je najbolji trenutak iz Brazila pobeda nad Australijom 87:61 u polufinalu olimpijskog turnira.

"Bio je neverovatan osećaj i euforija... Amerikanci su bili ubedljivi u finalu, ali smo napredovali i izgubili manjom razlikom u odnosu na finale u Španiji", dodao je Bogdanović.

Bivši košarkaš Partizana rekao je da mu je san da jednog dana zaigra u NBA ligi, ali da ne želi da žuri, nakon što na njega polažu prava Sakramento Kingsi.

"Ne volim da žurim i razmišljam mnogo unapred, već da idem polako. Cceka me naporna sezona u Fenerbahčeu i želim na nju da se fokusiram, a potom ću videti", zaključio je Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve