Nova vest
Košarka

Subota, 03.09.2016.

08:52

Evroliga nije zatvorila vrata Partizanu

Čelnici Evrolige neće kazniti klubove koji su odustali od nastupa u Evrokupi i priključili se novoformiranoj FIBA Ligi šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Evroliga nije zatvorila vrata Partizanu
Foto: KK Partizan

Takvu mogućnost najavio je jedan litvanski košarkaški sajt, ali su sve demantovali iz sedišta EL nakon sastanka u Barseloni u petak.

Evroliga nije čak ni razmatrala potencijalnu zabranu pristupa klubovima, među kojima je i Partizan, jer su otišli u drugo takmičenje.

Osim Partizana, iz EK u LŠ su se "preselili" još italijanski Dinamo Sasari i poljski Štelmet Zjelona Gora, koji su prošle sezone igrali u EL, kao i grčki AEK.

U međuvremenu se spekuliše da se FIBA osigurala nastupom klubova u LŠ tako što će ih eventualno odustajenje od takmičenja koštati dva miliona evra.

Partizan u Ligi šampiona debituje 19. oktobra protiv Ludvisburga u Nemačkoj. Drugi srpski klub u takmičenju Mega Leks igraće u Grupi D sa Strazburom, Avelinom, Tenerifima, Ostendeom, Cibonom, te pobednicima kvalifikacionih duela Porto – Juventus i Igokea – Mornar.

S druge strane, Srbiju će u Evroligi, koja ima novi format, i ove sezone predstavljati Crvena zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve