Nova vest
Košarka

Utorak, 09.08.2016.

17:37

Nataša Kovačević na čelu KKŽ Crvena zvezda!

Srpska košarkašica Nataša Kovačević objavila je da završava karijeru i postaje predsednica KKŽ Crvena zvezda.

Izvor: B92

Autor:B92

Nataša Kovačević na čelu KKŽ Crvena zvezda!

Ona se u novembru 2015. vratila na parket posle saobraćajne nesreće, osvojila je sa crveno-belima Kup Srbije i igrala je finale plej-ofa.

Kovačevićeva tako završava bogatu karijeru koju je započela još 2008. godine igrajući za crveno-bele, KK Partizan, Voždovac i madarski Ðer.

Nakon tog 7. septembra 2013. godine kada je doživela saobraćajnu nesreću u Mađarskoj, posle koje su mnogi smatrali da je jedna velika košarkaška karijera u usponu, naglo prekinuta, Nataša je svojim primerom pokazala da granice ne postoje i da je, kada želiš, sve moguće.

Postala je inspiracija mnogima i kroz rad svoje fondacije koju je osnovala uz pomoć svog kluba ŽKK Crvena zvezda, ali i kroz svoj pogled na život u kome nije bilo mesta za predaju i pesimizam.

Nataša je velikom voljom prvo ponovo prohodala, a uz pomoć sportske proteze u čijoj nabavci su svojevremeno mnogo pomogli FIBA Evropa, francuska košarkaška federacija, njen predsednik Žan-Pjer Siuta i KSS, nastavila da se bori za svoje pravo i veliku želju da ponovo igra košarku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve