Nova vest
Košarka

Utorak, 09.08.2016.

00:03

Basketaši zaustavljeni u polufinalu u Pragu

Naša najbolja ekipa u basketu 3x3, koja zauzima i vodeću poziciju na FIBA svetskoj rang listi, proteglog vikenda je učestvovala na FIBA Masters turniru u Pragu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Basketaši zaustavljeni u polufinalu u Pragu
Foto: Red Bull Content Pool

Ovo je bio treći od ukupno sedam turnira, a basketaši Novi Sad Al Wahda nisu imali sreće u završnici, pošto su im se za prethodne poraze revanširali momci iz Ljubljane u polufinalu sa 22-12.

Posle vrhunskog prvog dana i 1/4finalne pobede nad Budimpeštom sa 21-11, Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović posustali su protiv starih rivala iz Slovenije, koji su zatim savladali i Saskatoon iz Kanade sa 19-15 za titulu.

"Stvarno su igrali bolje od svih nas na turniru, nadigrali su nas i posle zasluženo osvojili trofej. Ostaje mali žal, želeli smo treću titulu Praga, ali ni treće mesto uopšte nije loše", kaže kapiten ekipe Dušan Domović Bulut.

Ipak, za Novosađane je titula bila stvar prestiža, bili su prvaci Praga 2013. i 2014. dok su Ljubljančani želeli da obezbede učešće na finalu Svetskog tura u Abu Dabiju od 27. do 28. oktobra, što su i učinili. Naša ekipa Novi Sad Al Wahda obezbedila je učešće na finalu u Abu Dabiju pobedom na turniru u Tokiju održanom krajem jula, a pored ove dve ekipe siguran nastup na završnom turniru ima i Caguas iz Portorika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve