Nova vest
Košarka

Petak, 15.07.2016.

16:20

Kaliniću prijao odmor, Jokiću "problem" planina

Košarkaš Srbije Nikola Kalinić rekao je da je ekipi prijao kratak odmor i dodao da saigrači i on spremno dočekuju nastavak priprema za Olimpijske igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Kaliniću prijao odmor, Jokiću
Foto: Getty images

Košarkaši Srbije osvojili su kvalifikacioni turnir u Beogradu i plasirali se na Igre u Riju. Izabranici Aleksandra Đorđevića su u Grupi A sa selekcijama Francuske, SAD, Venecuele, Kine i Australije.

"Ne može ni da bude lako, učestvuje 12 najboljih ekipa na svetu. Ako je za neku utehu, kao što smo pričali i pred Svetsko prvenstvo u Španiji, teža grupa znači za neku nijansu lakši žreb kasnije. Ako odradimo stvari u grupi kako treba, mislim da će nam posle biti malo lakše", rekao je Kalinić.

Košarkaš Denvera Nikola Jokić prvi put je u nacionalnom timu i prvi put putuje na Kopaonik.

"Nisam nikad bio na Kopaoniku. Moraću da nađem gde da se spuštam u što ravnije. Ja sam više za tu ravnu, vojvođansku varijantu", rekao je Jokić uz osmeh.

On je naveo da se raduje utakmici protiv selekcije SAD.

"Neka, da vidimo kakvi su i oni, da igramo sa najboljima na svetu. Što da ne? To je i cilj - igramo da bismo igrali sa najboljima, da pobedimo najbolje. Biće sigurno zanimljivo. Nama je cilj da prvo prodjemo grupu. Posle će nas i u četvrtfinalu čekati jak protivnik jer u drugoj grupi ima pet izuzetnih reprezentacija", rekao je Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve