Nova vest
Košarka

Petak, 15.07.2016.

11:36

Raduljica zvanično u Milanu, Mačvan ostaje?

Košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica zvanično je postao novi član milanskog Armanija, objavio je šampion Italije.

Izvor: B92

Autor:B92

Raduljica zvanično u Milanu, Mačvan ostaje?
Getty Images

Raduljica se obavezao na dvogodišnju saradnju sa Armanijem, s tim da posle prve sezone ima opciju odlaska u NBA ligu.

Snažni centar je prošle sezone u Panatinaikosu prosečno beležio 13,7 poena uz 4,4 skoka, a tokom karijere igrao je i za FMP iz Železnika, Borac Čačak, Efes, Albu, Partizan, Azovmaš, Milvoki, kineski Šandong i Minesotu.

Sa selekcijom Srbije ima osvojene četiri zlatne medalje u mlađim kategorijama, dok je sa seniorskim timom stigao do srebra na Evropskom prvenstvu 2009. i Svetskom prvenstvu 2014. godine.

A kako piše Gazeta delo Sport, i Milan Mačvan će po svoj prilici i sledeće sezone ostati u Milanu – iako se prvoitno činilo da nije u planovima Jasmina Repeše, krilni centar reprezentacije Srbije trebalo bi i dalje da nosi dres Armanija.

U šest mečeva Evrolige Mačvan je prosečno beležio 10 poena i 4,2 skoka, dok je u Evrokupu imao 11,4 poena i 4,6 skokova po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve