KK Partizan: Ako treba, idemo i na sud

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je spreman da na svaki način zaštiti svoje interese.

ĐNIzvor: B92, Beta Srbija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Partizan se oglasio posle zahteva FIBA Evropa da KSS suspenduje ’crno-bele’ zbog odluke da igra Evrokup.

Predsednik KSS Dragan Đilas odgovorio je FIBA da je nacionalni savez ranije doneo odluku da suspenduje sve klubove koji budu igrali Evrokup, ali je i čelnike evropske organizacije upitao kakva je budućnost košarke u Evropi.

"U ovom trenutku, Partizan nije dobio odluku o suspenziji u zvaničnoj, pisanoj formi. Ipak, kako stvari sada izgledaju, to će se pre ili kasnije dogoditi. U tom slučaju, naš pravni tim će pažljivo sagledati sve odredbe eventualne suspenzije, nakon čega će biti doneta odluka o tome na koji način ćemo potražiti zaštitu svojih interesa, uključujući i odlazak na sud", rekao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

Partizan je naveo da se pridružuje tim pitanjima.

"Čvrsto smo uvereni da su i pravo i pravda na našoj strani, kao i na strani svih klubova koji su u ogromnom broju odabrali da učestvuju u Evrokupu. Smatramo da bi jedino ispravno rešenje bilo da se odustane od politike kažnjavanja na ovaj način. Ali, i ako do toga ne dođe, bićemo spremni da zaštitimo svoje interese", rekao je Todorić.

Izvršni direktor KK Partizan NIS Mlađan Šilobad predstavljaće klub 7. jula u Barseloni, na žrebu za grupnu fazu Evrokupa.

NBA