Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.06.2016.

12:33

Cirbes: Gvozdeni Majk? Ne u Nemačkoj, iz Zvezde

Dosadašnji centar Crvene zvezde Majk Cirbes predstavljen je u Makabiju, a on kaže da je dobro što će ponovo biti saigrač sa Kvinsijem Milerom i Galom Mekelom.

Izvor: SO

Autor: SO

Cirbes: Gvozdeni Majk? Ne u Nemačkoj, iz Zvezde
Getty Images

“Oni su sjajni momci, znamo se iz Zvezde i mislim da će nam to svima olakšati i ubrzati prilagođavanje“, kaže Cirbes.

Na konstataciju da su ga u Nemačkoj nazvali ’Gvozdeni Majk’ po uzoru na Majka Tajsona, nemački reprezentativac je rekao:

“Taj nadimak zapravo sam dobio u Zvezdi. Dopada mi se naravno, super je“, kaže Cirbes i objašnjava svoje brojne tetovaže:

“Uglavnom su u vezi sa porodicom – majka, svadbena fotografija bake i dede, porodični lanac koji je na meni, tu je već četiri generacije...“

Na pitanje kako se trenutno oseća, Majk je odgovorio:

“Osećanja su mi sjajna – osvojio sam titulu sa Zvezdu, onda smo malo slavili, pa sam došao ovde. Sve je kako treba, savršeno. Znam mnogo o Makabiju, manje-više sve o istoriji kluba i bio sam ’lud’ kada mi se ukazala prilika da pređem, drago mi je što uprava i ceo klub veruje u mene“.

Baš kao i Zvezda, i Makabi je poznat po strestvenim navijačima.

“Sjajni su – sa Zvezdom sam izgubio, oni su bili veoma glasni, mada znam da su takvi i kada ekipi ne ide“, kaže Cirbes i dodaje:

“Uvek ću raditi vredno i strastveno, sa mnogo energije i lojalnosti. Želim da pobedim u svakoj utakmici, nezavisno da li se igra sa autsajderom ili za titulu, takav je moj mentalni sklop“.

Cirbesa su pitali i šta je to što ne znaju o njemu.

“Volim automobile i znam sve o njima, uvek se trudim da pratim sve što se dešava na tom polju“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve