Nova vest
Košarka

Sreda, 15.06.2016.

23:24

Kalinić: Ne bežimo od uloge favorita u Areni

Košarkaški Srbije Nikola Kalinić rekao je da je njegova ekipa favorit na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Kalinić: Ne bežimo od uloge favorita u Areni
Starsport

"Spremni, smo, svi smo malo umorni, mi smo u Fenerbahčeu pre četrdesetak sati završili sezonu, ali navikli smo. Tako je u poslednje tri, četiri sezone, ništa novo za nas. Pritisak je sastavni deo, favoriti smo i ne bežimo od te uloge."

"Uprkos otkazima, imamo verovatno najbolji sastav na turniru, ali to bi trebalo da pokažemo na terenu. Ako budemo igrali željom kakvom smo igrali prošlog i pretprošlog leta, ne bi trebalo da bude problema", rekao je Kalinić novinarima u Beogradu.

Košarkaši Srbije okupili su se u Beogradu na početku priprema za učešće na olimpijskom kvalifikacionom turniru, koji će se od 4. do 9. jula odigrati u Beogradskoj areni.

Selektoru Aleksandru Djordjeviću otkazali su centri Boban Marjanović i Nikola Milutinov, a Nemanja Bjelica neće igrati na turniru zbog problema sa povredom stopala. U državni tim pozvani su Vladimir Štimac i Stefan Birčević.

"Željni smo uspeha, željni smo igara za reprezentaciju. Posebna je čast i poseban osećaj igrati za državni tim. Kada odeš u drugu zemlju, tek onda shvatiš koliko je lepo da se vratiš u Srbiju, u glavni grad i igraš pred svojim ljudima. Ogromna je čast, jedva čekamo da sve počne", rekao je košarkaš Fenerbahčea.

Kalinić je dodao da u poslednje tri godine nije imao ni mesec dana odmora zbog obaveza u klubovima i univerzitetskoj i A reprezentaciji.

On je naveo da je imao dobru sezonu u Fenerbahčeu, sa kojim je osvojio šampionsku titulu, ali da ostaje žal zbog Evrolige. Košarkaš Denvera Nikola Jokić rekao je da jedva čeka da počnu treninzi reprezentacije.

"Stvarno smo ekipa, svi se druže, drago mi je što sam tu. Biće dobro, svi su usmereni na Rio i kvalifikacije, svi maksimalno ozbiljno shvataju protivnike. Videćemo kako će da bude, danas nam je prvi trening, uzbudjen sam, pun adrenalina i pozitivne treme", rekao je Jokić.

On je imao dobru sezonu u NBA ligi igrajući za Denver.

"Nije trebalo tako dobro da igram, svi bi manje očekivali od mene. Ja ću igrati kao i ranije, trudiću se, kako sam se dokazivao u NBA ligi, tako ću i u reprezentaciji", dodao je Jokić.

On je naveo da se raduje saradnji sa selektorom Djordjevićem.

"Nikada nisam imao priliku da radim s njim, vidim da sve radi direktno, ono što misli to kaže. Volim pošten odnos i nadam se da će tako biti u budućnosti", rekao je Jokić.

Upitan na kojoj će poziciji u ekipi igrati, zbog otkaza Marjanovića i Milutinova, Jokić je rekao da je "košarka košarka i da ništa ne bi trebalo da bude problem".

"Svejedno, trudiću se da dam sve od sebe. (Miroslav) Raduljica je već počeo da me maltretira", rekao je Jokić u šali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve