Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.06.2016.

16:04

Peković o inostranim pojačanjima, sponzorima...

Predsednik KK Partizan Nikola Peković kaže da će pojačanja iz inostranstva doći na red malo kasnije.

Izvor: B92

Autor:B92

Peković o inostranim pojačanjima, sponzorima...
Starsport

Takođe, u intervjuu za zvanični sajt crno-belih Peković je rekao da se, uz pomoć državnog vrha, radi na jačanju kruga sponzora, kao i da incidenti s kraja sezone ne smeju da se ponavljaju.

“Kada govorimo o sezoni iza nas, moramo se setiti kako je ona počela. Moj dolazak i dolazak nove uprave desio se u trenucima kada je pripremni period već u velikoj meri trajao. Igrački kadar je bio nekompletan, finansijska situacija verovatno najteža od kada postoji Partizan i mnogo stvari je rešavano u hodu i uz određene improvizacije kako bismo uopšte mogli da započnemo sezonu. Kompletirali smo tim u skladu sa mogućnostima, ali je liga već bila počela. Pred prvo kolo su došli Cvetković i Kosta Perović. Mečevi su prolazili, a tim je ojačavan dolascima Kevina Džonsa, Anđušića, Vilsona, Vilijamsa, pred početak Superlige i Novice Veličkovića. Iz povreda su izlazili Murić i Andrić. Kada govorimo o igračima koji su ovu sezonu izneli na svojim leđima, moram napomenuti jednu stvar. I oni čitaju vesti i forume, samim tim je i do njih dolazila priča kako su oni tu samo zato što Partizan nije pravi. Ovim putem, još jednom im se zahvaljujem na požrtvovanju koje su pokazali i pre svega mentalnoj snazi pomoću koje su izdržali tu vrstu pritiska. Kada daješ sve od sebe za crno-beli dres, kao što su oni to činili, onda si pravi Napravljen je uspeh u mlađim kategorijama i taj uspeh je odlična početna pozicija za budući rad. U dogovoru sa trenerom Džikićem planirane su određene promene za koje verujemo da će doprineti boljem razvoju naših mladih igrača“, poručuje Peković i dodaje:

“U situaciji u kojoj smo bili rešili smo da krenemo od početka, sa Petrom Božićem koji je hrabro prihvatio izazov i mladim kapitenom Marinkovićem. Znali smo da će biti turbulentno pa su i rezultati u januaru bili takvi da je klubu trebala reakcija u vidu promene na klupi. Došao je Aleksandar Džikić, ekipa se trgla, polako počela da vraća i podiže samopuzdanje koje je iz utakmice u utakmicu raslo. Moram istaći i da su navijači prepoznali moment u kom smo bili, pa su konstantno bili uz ekipu tokom čitave sezone. Najgledaniji smo tim ABA lige i domaće Superlige, a ne treba zaboraviti ni sjajnu podršku koju su pružili igračima na jednom jutarnjem treningu. Sve to nas čini jačim, daje nam elan i još veću želju da im se odužimo tako što ćemo Partizan što je moguće pre vratiti u vrh”.

Sezona je gotova, a planovi za narednu se već realizuju.

“Sa trenerom Džikićem pravimo tim koji će u narednoj sezoni nastupati u Evropi, regionu i domaćoj ligi. Prvo pojačanje je Stefan Birčević koji ima reprezentativno i internacionalno iskustvo. Razgovaramo sa još nekim igračima, a fokus će u ovom periodu biti na dovođenju najkvalitetnijih domaćih igrača koje možemo da priuštimo. Pojačanja iz inostranstva će na red doći malo kasnije. Imamo svoje želje i trudićemo se da ih ostvarimo. Ubeđeni smo da će Džikić pripremiti ekipu tako da već od početka prvenstva bude u dobrom ritmu, što će biti ogromna početka prednost u odnosu na početak prošle sezone kada okolnosti jednostvno nisu dozvoljavale taj stepen spremnosti.”

Na finansijskom polju situacija je i dalje vrlo teška, uz određene pomake.

“Problemi su veliki i njima se svakodnevno bavimo uz veliku zahvalnost koju dugujemo gotovo svim poveriocima na razumevanju koje iskazuju. Radimo na očuvanju i osnaživanju sponzorskog pula u čemu kao klub slavne tradicije i velikog značaja za državu imamo pomoć državnog vrha i samog premijera Aleksandra Vučića. U procesu smo obnove sponzorskih ugovora sa NIS-om i Telekomom, a istovremeno radimo na animiranju privatnih kompanija za koje smatramo da bi mogle da pronađu svoj interes u saradnji sa brendom kakav je KK Partizan. Radimo i na redovnom izmirenju poreskih obaveza na način koji je održiv za nas u ovom trenutku”, istakao je Peković.

Atmosfera u završnici domaće Superlige ponovo je bila vrela, a Partizan je izvukao najdeblji kraj kada su u pitanju kazne KLS.

“Moramo sa jedne strane razumeti emocije, ali i konstantno apelovati na zdrav razum navijača da se takve stvari ne dešavaju. Kazne su drakonske, o nekim iznosima i kriterijumima smo imali i argumenata za diskusiju, ali više od toga brine što pirotehnička sredstva mogu da nekoga povrede ili učine nešto još tragičnije. O nemirima ne treba trošiti reči. Dogodio se incident pre meča sa FMP-om kada su povređeni čak i ljudi sa decom. Taj klub barem na papiru nema organizovane navijače, ali su se neke grupe pojavile i ja se nadam da će nadležni organi nedvosmisleno utvrditi ko je to bio. Takvi incidenti su stvari protiv kojih se svim silama moramo boriti. Apeli navijačima pre utakmice su jedno, ali oni nemaju puno odjeka ako svi klubovi u svojim istupima tokom čitave godine ne rade konstantno na smirivanju tenzija. Mi smo se ove godine držali tog principa, odgovarali retko i što kraće samo koliko da pokažemo da smo tu da štitimo dostojanstvo kluba. Kada bi se i drugi ponašali na isti način, verujem da bi kroz koju godinu u dvoranama i oko njih ostalo samo ono najlepše od navijačke atmosfrere. Srce, ruke i glas za svoj klub. Slika kada igrači i navijači jedni drugima pesmom odaju priznanje na igrama, odnosno podršci je nešto što se mora negovati. To su stvari koje čine sport lepšim”.

Predsednik KK Partizan u Srbiji ostaje do septembra, nakon čega će klub nastaviti da vodi uz pomoć svojih saradnika.

“Moderne tehnologije nam dozvoljavaju takav način rada, a do septembra ćemo doneti odluku o tome ko će biti novi potpredsednik“, zaključio je Peković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve