Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.06.2016.

12:41

Birčević dve godine u Partizanu

Povremeni reprezentativac Srbije Stefan Birčević potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Birčević dve godine u Partizanu
Foto: StarSport

Nekoliko dana po završetku takmičarske sezone 2015/16, KK Partizan NIS je doveo i prvo pojačanje za narednu sezonu.

Potpis na dvogodišnji ugovor sa crno-belima stavio je Stefan Birčević, povremeni reprezentativac Srbije i osvajač srebnog odlličja na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine.

Odmah po ptpisivanju ugovora, Stefan Birčević je istakao da mu je Partizan bio veliki motiv u karijeri.

„Još kao klinac kada sam se sa rukometa prebacio na košarku, govorio sam da sam to uradio zato što sam gledao Partizan na mečevima Evrolige u Pioniru i navijače koji ga fantastično bodre. Želja da se nađem u tom ambijentu i toj atmosferi bila je razlog da počnem da treniram. Nadam se da ćemo ove sezone imati velike ambicije. Velika mi je čast što me je trener Džikić pozvao da radim sa njim. Mislim da sam došao u pravom trenutku, sa 26 godina, kada sam naspremniji i kada mogu da se u najboljem svetlu predstavim i klubu i navijačima”, zaključio je Birčević.

Bivši košarkaš Estudijantesa, kragujevačkog Radničkog i Metalca, crno-belu opremu će zadužiti na početku priprema za narednu sezonu.

U španskoj ACB ligi, novi košarkaš Partizana je prošle sezone imao učinak od 5,8 poena i 3,3 skoka po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve