Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.06.2016.

17:58

Milojević: FMP favorit, ali verujem u preokret

Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da veruje da njegova ekipa može da pobedi FMP u dve uzastopne utakmice.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: FMP favorit, ali verujem u preokret

Košarkaši Mega Leksa od 20 časova u Železniku igraju protiv FMP-a, četvrtu utakmicu serije za treće mesto u Superligi Srbije. FMP vodi sa 2:1 i ako pobedi osvojiće treće mesto koje naredne sezone vodi u Jadransku ligu. Ako Mega pobedi produžiće seriju. FMP je na gostujućem terenu pobedio sa 84:83.

"U prošloj utakmici smo imali prilike, odigrali smo kvalitetno prvo poluvreme, ali razliku u boljoj igri nismo materijalizovali. Nije ništa izgubljeno, sada je FMP apsolutni favorit za plasman u ABA ligu. Mi treba da dobijemo dve utakmice uzastopno, a verujem da smo kadri da to uradimo. U ovakvim utakmicama se postaje igrač, igra se pod opterećenjem i za nas je ovo veliki ulog, plasman u ABA ligu. Ako smo pravi, izdržaćemo", rekao je Milojević za klupski sajt.

Mega Leks i FMP su do sada igrali sedam puta u Superligi, a Mega je pobedila pet puta.

Krilni centar Mege Danilo Nikolić rekao je da veruje da njegova ekipa može da se izvuče iz teške situacije.

"Nalazimo se u teškoj situaciji ali verujem da možemo da se izvučemo, da pobedimo FMP dva puta i ostvarimo cilj, plasman u ABA ligu. Ove sezone smo mnogo puta pokazali karakter i verujem da će tako biti i u petak. Agresivna odbrana, kontrola skoka i pametna rešenja u napadu nam donose peti meč. Nemamo pravo na grešku i daćemo sve od sebe da sa dve pobede završimo ovu sezonu", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve