Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.05.2016.

19:24

Blat nerealna opcija, Makabi hoće Trinkijerija

Posle očajne sezone Makabi planira potpunu rekonstrukciju, a osim dovođenja novih igrača prioritet je i kvalitetan trener.

Izvor: NL

Autor: NL

Blat nerealna opcija, Makabi hoće Trinkijerija
Foto: StarSport

Najveća želja je povratak Dejvida Blata na klupu posle otkaza u Klivlendu, ali s obzirom da je to trenutno nerealna opcija ’Ponos Izraela’ se okrenuo Andrei Trinkijeriju.

Italijanski stručnjak je imao odličnu sezonu sa Broseom, uspeo je da sa nemačkim timom uđe u Top 16 fazu Evrolige, a malo je falilo da njegov tim prođe i u četvrtfinale.

Makabi je igrao očajno u Evroligi gde je ispao već u prvoj fazi takmilčenja, a istorijski lošu sezonu su zaokružili i porazi u domaćoj ligi.

Andrea Trinkijeri ima 47 godina, trenersku karijeru je počeo kao asistent u Olimpiji iz Milana, a prvi samostalni posao dobio je u Tiboldi Basketu 2004. godine. Radio je u Juvekaserti, Veroliju, Kantuu i Uniksu. Bio je i selektor Grčke.

Pitanje je kako će sledeće sezone izgledati tim iz Izraela, pošto se ove sezone Makabi interesovao za mnoge košarkaše, između ostalog i Kvinsija Milera i Maika Cirbesa iz Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve