Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.05.2016.

13:00

Zvezda rutinski sa FMP-om za 3-0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP u Železniku sa 91:83 u trećem kolu A grupe Superlige i sada imaju maksimalni skor, dok su ’Panteri’ na 2-1.

Izvor: SO

Autor: SO

Zvezda rutinski sa FMP-om za 3-0

Domaćin se dobro držao u prvom poluvremenu, ali je Zvezda u trećoj četvrtini dodala gas, došla i do +17, čime je utakmica odlučena.

U drugom meču grupe A od 19 sati sastaju se Metalac i Tamiš.

Trener Dejan Radonjić ponovo je ravnomerno rasporedio minutažu, a najefikasniji je bio Luka Mitrović sa 13 poena (5-9 iz igre). Stefan Jović (8ast), Vladimir Štimac i Tarens Kinzi ubacili su po 12 poena, a Kvinsi Miler dodao je 11, uz 7 asistencija.

Ognjen Dobrić bio je najefikasniji kod domaćih sa 21 poenom, Filip Čović imao je 18 poena i 11 asistencija, a Apić je dodao 14 poena.

U sledećem kolu Zvezda gostuje Tamišu, a FMP čeka Metalac.

Tok meča:

FMP se odlično držao u prvoj četvrtini, u nekoliko navrata je i vodio, a posebno raspoloženi bili su kapiten Čović sa osam i Dobrić sa pet poena. Na drugoj strani prednjačili su Mitrović sa šest i Jovič sa pet poena, igralo se u ne toliko brzom ritmu, a na kraju prve deonice bilo je 23:23.

U drugom periodu razigrao se Miler, ali na drugoj strani je bio spreman odgovor Apića i Dobrića. Ekipe su se sve vreme smenjivale u vođstvu, Zvezda nije uspevala da se odlepi, ali je na poluvreme otišla sa poenom prednosti – 47:46.

Zvezda je silovito počela treći period – Dangubić je vezao dve trojke, nadovezao se i Jović, pa su crveno-beli prvi put na meču stekli osetniju prednost.

Sve do finiša treće četvrtine FMP se držao na jednocifrenom zaostatku, a onda je usledio novi nalet Zvezde – pet uzastopnih poena Kinzija za +11 (67:56), proradio je i Štimac, a posle koša Lazića gosti su poveli i sa 17 poena razlike, da bi posle 30 minuta bilo 73:58.

Tada je meč prelomljen, crveno-beli su u poslednjem periodu bez većih problema priveli utakmicu kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve