Nova vest
Košarka

Utorak, 03.05.2016.

10:56

Radonjić: Kompleksna sezona završena kako treba

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ostao je i posle odbrane titule u ABA ligi sa obe noge na zemlji.

Izvor: B92

Autor:B92

Radonjić: Kompleksna sezona završena kako treba
Starsport

Iako je i ove sezone osporavan, Radonjić je ućutkao kritičare i još jednom potvrdio svoj kvalitet, a kao nagrada je stiglo drugo uzastopno priznanje za najboljeg trenera godine u regionu, kao i titula.

Crvena zvezda je u plej-ofu ABA lige potvrdila dominaciju pobedivši prvo Cedevitu sa 2-0, a onda i oslabljeni sastav Mega Leksa u finalu sa 3-0 u pobedama.

Crveno beli su imali veoma turbulentnu sezonu, ali su uspeli da ostvare i veći uspeh od prošle, iako nisu osvojili Kup. U Evroligi su se našli među najboljih osam timova Evrope, a sada je stigao i prvi trofej.

„Imali smo jaku motivaciju i želju da slavimo već u prvom duelu ovde protiv Mege koja je imala sjajnu sezonu. Mega je u sva tri meča pokazala da, iako oslabljena, ima jako dobre i talentovane igrače. Što se nas tiče, sezona je što se tiče ABA lige za nas bila kompleksna. Mnogo je bilo događaja tokom sezone, a što se nas tiče sve se u plej-ofu izdešavalo kako treba. Bili smo bolji od Cedevite u dva meča, a sada smo slavili i protiv Mege i odbranili trofej“, rekao je Radonjić.

Nije tokom sezone delovalo da će Zvezda ovako dominantno odbraniti titulu u regionu.

„Sezona je bila turbulentna, odlasci igrača, dolasci igrača, teške povrede, teški porazi u Evroligi koji su nosili dodatno opterećenje u ABA ligi. Postojala je bojazan da tih poraza bude i više, međutim uspeli smo da dođemo do plej-ofa sa druge pozicije i da budemo bolji prvo od Cedevite, a i evo sada u tri meča protiv Mege.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve