Nova vest
Košarka

Petak, 29.04.2016.

09:26

Kadeti Mege razbili Zvezdu za titulu

Kadeti Mega Leksa novi su šampioni Srbije u košarci i nastavili istorijsku sezonu kluba iz Sremske Mitrovice.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Kadeti Mege razbili Zvezdu za titulu
Foto: Jovan Azdejkoviæ/Mega Leks

Izabranici Miodraga su u finalu prvenstva Srbije koje je održano u hali „Basket City“, savladali Crvenu zvezdu Telekom sa 77:59 (21:11, 20:14, 16:11, 20:23), čime su po prvi put u istoriji kluba došli do šampionske titule.

Kadeti Mege su se krajem prve četvrtine odvojili na dvocifrenu prednost koja je do poluvremena narasla na 16 poena razlike. U drugom poluvremenu je Mega rutinski kontrolisala igru i na kraju došla do ubedljive pobede.

Za MVP Finalnog turnira je izabran Marko Pecarski koji je u finalu pružio još jednu sjajnu partiju sa 23 poena i 11 skokova.

Trener Miodrag Rajković je bio prezadovoljan posle fantastično odigranog Finalnog turnira:

,,Moj odnos sa Megom je veoma blizak i iskren pa mi je zbog toga posebna čast i zadovoljstvo da učestvujem u osvajanju prvog trofeja u mlađim kategorijama. Nadam se da će i buduće generacije Mege takođe osvajati trofeje, a najviše želim svim igračima Mege da ostvare zapažene košarkaške karijere“, izjavio je Miodrag Rajković.

Kadeti su nastavili sjajan niz rezultata svih selekcija Mega Leksa ove sezone. Prvi tim je, kao što je poznato, osvojio Kup Radivoja Koraća i danas ga očekuje početak finalne serije ABA lige. Juniori su se plasirali na finalni turnir juniorske Evrolige u Berlinu a pionirska selekcija je u svojoj prvoj godini postojanja stigla do vicešampionske titule.

Mega Leks: Virijević 6 (6 skokova), Gosić, Simendić 4, Mišković 17 (5 ukradenih lopti), Nedeljković 2, Pavlović, A. Matić 13 (8 asistencija, indeks 22), Raičković 4, Ilinčić, Trifunović 2, Pecarski 23 (11 skokova, indeks 28), Bitadze 6 (13 skokova, 5 asistencija, indeks 21).

Crvena zvezda Telekom: Uskoković 25, Karanović, Stojilković, Radaković 6, Glišić, Momirov 9, Đorđević 6, Paunović 5, Popović, Pavlović, Stajčić 8, Ćurčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve