Nova vest
Košarka

Sreda, 27.04.2016.

17:23

KLS: 'Sportradar' prati nameštanja u Srbiji

Košarkaška liga Srbije (KLS) potpisala je ugovor sa kompanijom 'Sportradar', koja će za cilj imati da detektuje eventualna nameštanja utakmica Superlige Srbije.

Izvor:

Autor:

KLS: 'Sportradar' prati nameštanja u Srbiji

"Pratićemo sve utakmice Superlige i Košarkaške lige Srbije, pratićemo odustupanje kvota u kladionicama širom sveta, pa ćemo KLS moći da ukažemo na eventualne probleme. Ovo je preventivan potez, ali se nadamo da neće biti potrebe da reagujemo", rekao je predstavnik švajcarske kompanije Vladimir Janjić.

On je naveo da kompanija ima 'partnerske odnose' sa najvećim kladionicama širom sveta i dodao da je saradnja sa KLS prva u regionu.

"Kompanija će po prvi put vršiti monitornig košarkaških utakmica. Do sada smo saradjivali s Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) i pratimo utakmice svih prvih i drugih liga pod njihovom organizacijom", kazao je on.

Predsednik KLS Leon Deleon izrazio je nadu da će saradnja sa 'Sportradarom' odvratiti ljude da nameštaju utakmice Superlige Srbije.

"Svi smo svedoci da kroz kladionice ima nameštanja... Ova kompanija vrlo detaljno analizira svaku utakmicu, svakog igrača, svakog sudiju, iz minuta u minut. Ovo je sve preventivno i nadam se da ću ljudi da se zamisle i odluče da ne ulaze u to", kazao je Deleon.

Superliga Srbije počeće 7. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve