Nova vest
Košarka

Sreda, 27.04.2016.

11:48

Jović pred Megu: Najteže je ostati na vrhu

Plejmejker Crvene zvezde Stefan Jović kaže da je Mega izuzetno fizički spremna i da njihovi rezultati ove godine nisu iznenenađenje.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Jović pred Megu: Najteže je ostati na vrhu
Starsport

Prvi meč finalne serije plej-ofa ABA lige igra se u hali Pionir od 19 sati.

“Završili smo evropsku sezonu istorijskim uspehom, sada smo potpuno fokusirani na finale ABA lige. Mega je promenila sastav u odnosu na prošlu sezonu, došli su strani igrači koje mnogi od nas nisu poznavali i nije se znalo šta od njih može da se očekuje, ali je rukovodstvo kluba pokazalo da zna šta radi. Uspeh Mege nije iznenađujući, reč je o mladom timu koji vrši pritisak tokom svih 40 minuta utakmice. Mnogo mečeva dobili su zahvaljujući fizičkoj spremnosti“, rekao je Jović.

Organizator igre crveno-belih kaže da je rasterećenost Megina prednost.

“Znamo da je najteže ostati na vrhu. Mega je već ostvarila veliki uspeh eliminacijom Budućnosti u polufinalu i neće nositi teret visokih očekivanja, što može da joj olakša posao. Moramo da pripremimo adekvatan odgovor na njihov stil igre, atipičan u odnosu na ostale timove ABA lige“.

Jović ističe smirenost kao glavni sastojak uspeha.

“Potrebno je samo da imamo dobar pristup u prvoj utakmici, koja se igra pred našim navijačima. Nema dileme da ćemo biti pod velikim pritiskom, ali sva ta tenzija treba da ostane izvan terena. Moramo da je izbacimo iz glave i odigramo na najbolji mogući način“, zaključio je Jović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve