Nova vest
Košarka

Utorak, 19.04.2016.

21:59

Laboral Kuča posle osam godina na F4

Košarkaši Laboral Kuče plasirali su se na Fajnal for Evrolige pobedom nad Panatinaikosom sa 3-0 u seriji.

Izvor: MN

Autor: MN

Laboral Kuča posle osam godina na F4
Getty Images

Ekipa Velimira Perasovića u trećem meču u Atini slavila je rezultatom 84:75.

Španski tim naći će se na Završnom turniru u Berlinu prvi put još od 2008. godine, a prethodno je mežu četiri najbolje bila i 2005, 2006. i 2007. godine.

U Atini je odgrian izjendačen meč, sličan drugom susretu u Španiji, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je Laboral Kuča odigrala mnogo bolju poslednju četvrtinu i obezbedila F4 već posle tri meča.

Ključna je bila serija 8:0 za 64:59 sedam minuta pre kraja. Niz je prekinuo Raduljica, ali je ponovo raspoloženi Adams držao vođstvo španske ekipe, dok je na drugoj strani odgovavao je Gist. Trojkom Burusisa Laboral Kuča stigla je do nedostižnih plus 10 dva minuta pre kraja, a posle je samo prednost održavana.

U pobedničkom timu najbolji je bio Darijus Adams sa 24 poena, a Majk Džejms imao je 20 poena i šest skokova. Davis Bertans dodao je 12, a Burusis 9. Jaka Blažič meč je završio sa četiri poena.

U timu Aleksandra Đorđevića najefikasniji bio je Miroslav Raduljica sa 13 poena i osam skokova, a po 11 ubacili su Džejms Gist i Elior Vilijams. Ognjen Kuzmić dodao je šest poena uz četiri skoka.

Prvi učesnik F4 je CSKA koja je to postala u ponedeljak posle pobede nad Crvenom zvezdom sa 3-0 u seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve