Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.04.2016.

23:39

Štimac: Pola koša je mnogo protiv CSKA

Centar Crvene zvezde Vladimir Štimac nije razočaran eliminacijom iz Evrolige, ističe da je Top 8 fantastično iskustvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Štimac: Pola koša je mnogo protiv CSKA
Foto: StarSport

Crveno-beli su sjajnu evropsku sezonu okončali porazom od CSKA sa 3-0 u četvrtfinalnoj seriji.

"Bilo je teško, borili smo se. Mislim da smo zaslužili aplauz. U tri utakmice smo se dobro borili, a znamo kako si svi padali protiv CSKA. Iskustvo za sve nas, od najstarijih do najmlađih. Izuzetno uspešna sezona u Evroligi. Sada idemo na trofeje", rekao je Štimac.

Zvezda je bila autsajder u ovom duelu, ali je odlično parirala "Armejcima" u sva tri meča.

"Pola koša je mnogo protiv velike ekipe kao što je CSKA. Nekoliko lopti se odbilo, došle im u ruke, oni dali koš. To su sve majstori. Ali za mene je super što smo došli ovde. Nikad nisam bio na ovom nivou. TOp 8 je stvarno izvanredno iskustvo za dalje. Nadam se da ću uspeti i sledeće godine ovako nešto", istakao je centar Zvezde.

Crveno-beli se sada okreću domaćim takmičenjima, krajem aprila počinje finalna serija plej-ofa ABA lige i duel sa Mega Leksom.

"Imamo osam dana da se dobro pripremimo, da se regenerišemo, da radimo na nekim stvarima. Mega je stvarno odlična ekipa, vođena sa Dekijem Milojevićem. Ta se škola vrlo dobro zna, iz Beovuka. Ja dobro znam kako se tamo radi i trenira. Mega je zasluženo osvojila Kup, biće odlična borba, neće biti lako definitivno", naglasio je Štimac.

Krilni igrač Zvezde Nemanja Dangubić je takođe zadovoljan uprkos porazu od CSKA u Kombank Areni 78:71.

"Želeli smo da produžimo seriju. Pokazali smo da smo veliki tim i da nismo ovde slučajno. Znamo kako nam je bila turbulentna sezona. CSKA je pokazao zašto je favorit za osvajanje Evrolige. Mi se okrećemo nastavku sezone, očekuje nas još mnogo teških zadataka", rekao je Dangubić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve