Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.04.2016.

20:15

Treći tesan poraz hrabre Zvezde, CSKA na F4

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u četvrtfinalnoj seriji Evrolige od moskovskog CSKA sa 3-0 u pobedama.

Izvor: B92

Autor:B92

Treći tesan poraz hrabre Zvezde, CSKA na F4
Starsport

Posle dva tesna poraza u Moskvi ekipa Dejana Radonjića je posle velike borbe poražena i u Kombank areni rezultatom 78:71.

Crveno-beli su odigrali napadački loš meč, ali su i pored toga sve do sredine poslednje deonice imali aktivan rezultat.

Ipak, skupocena moskovska ekipa je u trećem kvartalu ubacila šest trojki i stekla je dvocifrenu prednost. Delovalo je da je u tom periodu i odlučen pobednik, ali Zvezda se nije predavala. Odigrali su izabranici Dejana Radonjića do kraja hrabro, uspeli su četiri minuta pre kraja da smanje na 67:66, ali ipak nisu imali snage za potpuni preokret.

Zvezda i pored tri poraza u četvrtfinalu mora da bude ponosna na izdanja tokom cele sezone u najjačem evropskom takmičenju, ali i na fantastičan otpor koji je u sve tri utakmice pružila timu koji se plasirao na završni turnir 13. put u poslednjih 14 godina.

Kvinsi Miler je u trećoj utakmici završio sa 15 poena i 5 skokova, Štimac je dodao 12, a Dangubić 11 uz 4 skoka i 3 asistencije. Na drugoj strani, De Kolo je bio najbolji sa 20 poena, dok su Kurbanov i Teodosić ubacili po 12. Moskovljani će u polufinalu igrati sa pobednikom serije Lokomotiva - Barselona.

Tok utakmice:

Fantastična atmosfera koju su na početku utakmice napravili Zvezdini navijači uticala je na obe ekipe. Gosti iz Moskve više od tri minuta nisu postigli koš, ali se ni Zvezda nije istakla u tom periodu – priukucavanje Dangubića za 2:0.

Zvezda je raznovrsnom igrom na početku utakmice uspevala da sačuva prednost, a kompletna petorka se upisala u prvih šest minuta – 10:7.

Gosti su se brzo vratili trojkama Higinsa i Voronceviča, ali crveno-beli nisu odustajali. Nošeni sjajnim navijanjem do kraja prve deonice uspeli su da zadrže prednost.

Štimac je radio dobar posao pod oba koša, a uz to su crveno-beli odlično šutirali i slobodna bacanja (9-10). Ekipa Dejana Radonjića vodila je sa 21:18 posle prvih 10 minuta.

Ni start druge deonice nije doneo promenu u ritmu utakmice. Igralo se veoma čvrsto na obe strane, pa je svaki koš bio izuzetno važan.

Gosti iz Moskve su trojkom Voronceviča u 17. minutu prvi put poveli (30:28), a u finišu poluvremena usledile su i prve sumnjive odluke sudija.

U nekoliko navragta su arbitri sporne odluke presuđivali u korist gostiju, pa je atmosfera u Pioniru dodatno podgrejana.

Nemanja Dangubić je prednjačio u igri crveno-belih u tom periodu, dok je na drugoj strani raspoložen bio De Kolo koji u prva dva meča nije bio na svom nivou. Poluvreme je završeno prednošću gostiju 36:35, iako je Zvezda u većem delu imala prednost.

Ipak, gosti su ubacili tri, a Zvezda samo jednu trojku u prvih 20 minuta i to je bila najveća razlika u tom periodu.

Zvezda je trojkom Kinzija otvorila drugo poluvreme, ali ipak nije uspela da nametne svoju igru. Brzo su crveno-beli ušli u bonus, a Kurbanov i Teodosić su trojkama doneli vođstvo Moskovljanima – 46:42.

Moskovljani su u tom periodu u potpunosti preuzeli kontrolu. Zvezda je delovala pogubljeno u pojedinim momentima, a posle tzrojke Teodosića u 18. minutu gosti su prvi put došli do dvocifrene prednosti – 54:44.

Dvocifrenu prednost gosti su zadržali i na kraju treće deonice posle koje su imali praktično dobijen meč – 59:47.

Pokušala je Zvezda da ubrza igru početkom poslednje četvrtine, uspela je posle poena Simonovića da se spusti na -6 (61:55), ali je CSKA brzo vratio dvocifrenu prednost.

Ipak, ekipa Dejana Radonjića nije se predavala i odlučila je da do kraja meča pruži svoj maksimum. Usledila je fantastična serija crveno-belih 11-2 i gosti su imali samo poen prednosti – 67:66.

Higins i Kurbanov ubacili su važne trojke za CSKA i Moskovljani su imali +5 dva minuta pre kraja – 73:68. U narednom napadu meč je praktično prelomio De Kolo novom trojkom, pa su gosti uspeli mirno da privedu utakmicu kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

437 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve