EL: Čudna odluka FIBA, savezi da zaštite klubove

Sankcije koje je Svetska košarkaška federacija izrekla savezima zbog odluke klubova da igraju takmičenja pod okriljem ULEB su čudne, rečeno je iz Evrolige.

JTIzvor: B92, Tanjug
Podeli

Vladajuće telo evropske košarke je u subotu suspendovalo 14 saveza sa Evropskog prvenstva 2017. godine, među kojima je i Srbija, a preti se i oduzimanjem domaćinstva kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Veoma smo iznenađeni odlukom FIBA da uvede sankcije nacionalnim federacijama zbog neuspelog pokušaja da pokrene svoj projekat. Čudno je da se uvode sankcije zbog toga što savezi nisu mogli da nateraju klubove da pristupe projektu FIBA suprotno njihovoj volji. Nadamo se da savezi neće ćutati i da će zaštiti svoje klubove. To im je obaveza“, rečeno je iz Evrolige za agenciju TAS.

FIBA je ranije objavila da će klubovima iz zemalja koje su pod njenim okriljem biti dozvoljeno da učestvuju u Evroligi, ali ne i u Evrokupu. To telo planira da od naredne sezone pokrene svoju Ligu šampiona, koja bi bila pandan sadašnjoj Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.