Nova vest
Košarka

Subota, 16.04.2016.

15:40

KSS: U ponedeljak i utorak sa klubovima o FIBA

Košarkaški savez Srbije (KSS) će se u ponedeljak i utorak sastati sa klubovima učesnicima ABA lige nakon čega će biti poznat stav u vezi sa pretnjama FIBA

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

KSS: U ponedeljak i utorak sa klubovima o FIBA

Evropska kuća košarke preti Srbiji i još nekoliko evropskih zemalja izbacivanjem sa Evropskog prvenstva 2017, ukoliko njihovi klubovi budu nastupali u Evrokupu.

"Na adresu KSS u petak je stiglo pismo iz FIBA Evropa koje je potpisao izvršni direktor Kamil Novak. Čelnici KSS će se u ponedeljak i utorak sastati sa klubovima učesnicima ABA lige, sastanak će održati i Upravni odbor, posle čega će KSS zauzeti stav po ovom pitanju", navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.

U pismu FIBA Evropa navodi se da je nacionalnim savezima dat rok do 20. aprila da preduzmu mere kako bi izbegli eliminaciju sa Evropskog prvenstva 2017. godine.

Osim Srbije, pisma su poslata u Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Rusiju, Španiju, Bosnu i Hercegovinu, Litvaniju, Grčku, Izrael, Italiju, Poljsku i Tursku.

FIBA Evropa je navela da je zahtev i kopiju pisma poslala u FIBA, koja ja nadležna za svetska takmičenja.

Kako je naveo sajt Sportando, FIBA Evropa je navodno pitala nemački savez da li može da organizuje i učestvuje na jednom od tri kvalifikaciona olimpijska turnira.

Prethodno je odredjeno da će domaćini turnira biti Srbija, Italija i Filipini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve