Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.03.2016.

23:56

Simonović: Imamo još tri meč lopte

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je ekipa podlegla pritisku i da je zbog toga izgubila od Darušafake u Evroligi.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Simonović: Imamo još tri meč lopte
Starsportphoto

Zvezda je poražena od Darušafake 80:61 pred 18.000 navijača našoj najvećoj hali, u meču 13. kola grupe E Top 16 faze Evrolige.

“Mnogo se pričalo o ovoj utakmici. Podlegli smo pritisku i nismo izdržali. Mislim da nije smak sveta, rekao bih da imamo još tri meč lopte – dve Efes i mi jednu. Dobijali smo Cedevitu tamo, ne vidim razlog zašto ih ne bismo dobili opet. Ove godine smo se dobro nosili sa pritiskom, sada nismo, ali dobro je što imamo još nekoliko prilika da prođemo dalje”, rekao je Simonović.

On je dodao da ne bi trebalo da se potcenjuju rezultati ‘crveno-belih’ koji su na pragu istorijskog uspeha.

“Bez obzira da li prođemo ili ne, napravili smo veliki uspeh. Ako se setimo početka sezone i kako je sve krenulo, mislim da se niko nije nadao plasmanu u Top 16. Uradili smo to, došli na jednu utakmicu od najboljih osam i videćemo šta će biti”.

Posle neočekivanog neuspeha igrači su se dugo zadržali u svlačionici kako bi održali sastanak koji je trajao više od 45 minuta.

“Imali smo nekoliko teških putovanja – to se u datom trenutku izdrži, ali posle stigne umor. Povrede, pritisak… Promašili smo mnogo slobodnih bacanja, otvorenih šuteva, ali mislim da to ne treba da se zameri ovoj ekipi. Ovo su sjajni momci i veliki ljudi. Mlada je ekipa i svi treba da budu ponosni na njih”.

Ukoliko Efes savlada Fenerbahče, priliku da prođu u četrtfinale igrači Dejana Radonjića tražiće u Zagrebu protiv Cedevite.

“Cedevita će biti motivisana jer smo ih izbacili u ABA ligi, ali bićemo i mi”, zaključio je Simonović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve