Šilobad: Partizan u EK; Miško: Opšti interes

Direktor KK Partizan Mlađan Šilobad izjavio je da klub ima sigurno mesto u Evrokupu sledeće sezone, gostujući kod Slobodana Šarenca u emisiji "Oko" na RTS.

Izvor: B92, RTS
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Čović: Tražili smo desetogodišnji ugovor

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da će klub naknadno saopštiti šta je dogovorio sa čelnikom EL.

"Zvezda je u takvoj situaciji da razmišlja isključivo o Evroligi, nijedno drugo takmičenj (FIBA vs EL, prim. aut) ne razmišlja. Razgovaralo se o trogodišnjem ugovoru, ali smo od gospodina Bertomeua tražili i desetogodišnji. Šta smo dogovorili ćemo saopštiti kad bude vreme za to", rekao je Čović.

Šilobad je rekao da je klubu to potvrdio čelni čovek Evrolige Đordi Bertomeu na stastanku sa čelnicima crno-belih pre nekoliko nedelja.

Ulazak Partizanu u EK omogućiće pre svega povlačenje Mega Leksa, koji smatra da učešće u tom takmičenju ne odgovara planovima kluba.

"Mega nije dorasla Evroligi, ne zadovoljava uslove koji su precizni, komplikovani, pa se ni ne postavlja pitanje eventualnog igranja u EL. Što se tiče Evrokupa, razmišljamo da ne igramo, ali odluka će biti doneta na kraju sezone. Koncept kluba je da proizvodimo mlade igrače, a igranje dve utakmice nedeljno je dijametralno suprotno tome. Bliži smo neigranju u EK, tim pre što vidim i da je opšti interes srpske košarke da Partizan igra Evrokup, pa da se pomogne i na taj način", rekao je čelni čovek Mege Miodrag Ražnatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.