Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.03.2016.

20:52

Đinobili igra za Argentinu u Riju

Košarkaš San Antonio Sparsa Emanuel Đinobili planira da igra za reprezentaciju Argentine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Izvor: JT

Autor: JT

Đinobili igra za Argentinu u Riju
Getty Images

Tu vest objavila je Košarkaška federacija Argentine, a Đinobili je odluku doneo pre trijumfa Sparsa nad Majami Hitom sa 112:88 u sredu uveče.

Legendarni košarkaš je tada pozvao selektora nacionalnog tima Serhija Ernandesa i obavestio ga da računa za njega u Riju.

Blago je reći da sam presrećan što će nam Manu biti na raspolaganju. To nije mala vest, to je hrabra odluka, a u isto vreme i pravedna, s mog stanovišta. Tako će moći da završi svoju reprezentativnu karijeru na Olimpijskim igrama, a za argentinski sport to je sjajna vest. Đinobili je simbol i svi ćemo uživati, siguran sam”, rekao je Ernandes.

Đinobili puni 39 godina nedelju dana pre početka Olimpijskih igara, a još u leto 2014. godine je rekao da postoji 98 odsto šanse da nikada više neće igrati u dresu Argentine. Međutim, to nije omelo Ernandesa da se nada, pošto je u decembru rekao da je siguran da će se Đinobili naći u Riju.

Boje Argentine Đinobili je prvi put branio 1998. godine, a najveći uspeh je ostvario 2004. godine osvajanjem olimpijskog zlata u Atini. Legendarni košarkaš je predvodio Argentinu do bronze na Igrama u Pekingu 2008. godine, kao i drugog mesta na Svetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu. Poslednji put je igrao za reprezentaciju na Igrama u Londonu 2012, a Svetsko prvenstvo u Španiji je propustio zbog povrede stopala.

Đinobili je ukupno odigrao 98 utakmica za Argentinu i upisao 1.498 poena. Olimpijske igre u Riju biće njegovo 13. međunarodno takmičenje na kojem će igrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve