Nova vest
Košarka

Utorak, 22.03.2016.

13:41

Milojević za B92: Izvesno je da Luvavu ide u NBA

Gostujući u emisiji Sa terena B92, trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da će Timoti Luvavu sledeće godine najverovatnije igrati u NBA ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević za B92: Izvesno je da Luvavu ide u NBA
Starsport

“Gotovo sam siguran da će Luvavu otići u NBA sledeće sezone. To je samo pitanje u koju ekipu i s koje pozicije, svake nedelje dolaze nam neki ljudi iz NBA – skauti, generalni menadžeri... Iz priče sa njima, izvesno je da će Luvavu ići tamo, mada se naravno nikad ne zna 100%“.

“Nismo imali u planu baš da ovoliko napreduje. Naravno, znali smo da je kvalitetan igrač, ali kada dovodite igrača koji je igrao 16 minuta i davao šest poena u proseku u drugoj francuskoj ligi, ne očekujete odmah čudo. Mi smo znali da je on fizički sjajan i verovao sam da na te atletske sposobnosti mogu da ga nadogradim“, dodao je trener Mege o mladom Francuzu koji u ABA ligi prosečno beleži 14,6 poena i 4,8 skokova.

U emisiji Sa terena Milojević je objasnio kako je igrom slučaja postao trener, obrazložio je svoju košarkašku filozofiju, a na jednu stvar posebno je ponosan u svojoj kratkoj, ali uspešnoj trenerskoj karijeri.

“Uživanje je gledati kako igrači napreduju i kako se razvijaju znajući da imam ulogu u tome. Bobi, Joka, Danguba, Vasa, da ne spominjem sve, a u kontaktu sam sa 90% igrača koji su otišli iz Mege i ponosan sam na to – malo trenera može time da se pohvali, oni su dali meni mnogo i ja njima. Uvek sam se postavljao kao stariji brat, često me pitaju za mišljenje i volim što je tako“, kaže 38-godišnji trener Mege.

Saznaćete i na koga se Mega ugledala kada je pravila svoju odbranu, koliki akcija ima u repertoaru, kao i zašto i šut u petoj sekundi napada može da bude odličan šut. Takođe, Milojević je govorio o igračkoj karijeri, sa posebnim akcentom na Partizan, a dotakli smo se i reprezentacije – zlata na Evrobasketu 2001, ali i novosadskog kraha četiri godine kasnije.

O tim i brojnim drugim temama novinar B92 Saša Ozmo razgovarao je sa Dejanom Milojevićem u 34. epizodi emisije Sa terena. Budite sa nama u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve