Nova vest
Košarka

Utorak, 22.03.2016.

00:10

FIBA preti reprezentacijama zbog Evrokupa

Rat FIBA i Evrolige nastavljen je u ponedeljak uveče kada je Svetska kuća košarke izdala saopštenje u kojem preti kaznama nacionalnim savezima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

FIBA preti reprezentacijama zbog Evrokupa
Foto: Getty images

Bord FIBA je na sastanku održanom u Parizu reagovao na činjenicu da iz Evrolige nisu odgovorili na poslato pismo Evroligi i 11 klubova koji imaju A licencu za igranje u ovom takmičenju.

Pismo se odnosilo na koristoljubivo ponašanje uprave najjačeg košarkaškog takmičenja na ‘Starom kontinentu’, kao i spomenutih 11 klubova, prema ostalim klubovima i ligama.

FIBA je tim povodom odlučila da, isključujući 16 evroligaških timova, svaki nacionalni savez koji podrži Bord koji upravlja Evroligom (ECA) i njihovo nelegalno sklapanje ugovora sa klubovima, automatski će izgubiti mogućnost da učestvuju u svim takmičenjima koje organizuje FIBA Evropa.

Postoji mogućnost da kazna bude proširena na sva takmičenja pod okriljem FIBA, a novi predlog poslat je na Skupštinu radi potvrde.

Novi problem u odnosu dve institucije naišao je zbog klubova koji bi mogli da učestvuju u Evropuku sledeće sezone, a prema stavu FIBA, zbog toga bi mogle da ispaštaju reprezentacije. Odlukom su izuzeti oni koji nastupaju u EL i kazne se odnose na učesnike drugog po jačini takmičenja u Evropi.

Košarkaški savez Srbije (KSS) demantovao je da je na Skupštini ABA lige podržao odluku da drugoplasirana, trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa igra u Evrokupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve