Nova vest
Košarka

Petak, 18.03.2016.

00:40

CG i Makedonci odabrali FIBA: Kraj ABA lige?

Samo tri dana ostalo je do Skupštine ABA lige u Zagrebu kada bi definitivno trebalo da bude poznato da li će regionalno takmičenje uz Evroligu ili FIBA.

Izvor: B92

Autor:B92

CG i Makedonci odabrali FIBA: Kraj ABA lige?
Starsport

U utorak su svi regionalni savezi na čelu sa predsednikom KSS Draganom Đilasom poslali pismo direktoru ABA Draganu Bokanu u kojem traže da se regionalno takmičenje do 18. marta izjasni da li prihvata ponudu FIBA ili Evrolige.

Ipak, ako je sudeći po dopisima koje su KS Crne Gore i KS Makedonije poslali u FIBA u sredu, sve je izvesniji raspad regionalnog takmičenja, jer su pomenuti savezi stali uz FIBA.

„Želimo da vas informišemo da KS Crne Gore sa zadovoljstvom podržava FIBA Ligu šampiona i sva takmičenja koja organizuje FIBA. U isto vreme, želimo da vam saopštimo da će klubovi iz Crne Gore igrati samo u takmičenjima u organizaciji FIBA. Prirodno, očekujemo, u skladu sa zaključcima sa sastanka 7. marta u Ženevi, da će isključivi kriterijum za formiranje Lige šampiona za sezonu 2016/2017, biti učinak klubova u ABA ligi iz 2015/2016“, stoji u pismu predsednika KS Crne Gore Mila Đukanovića koje je poslato na adresu generalnog sekretara FIBA PAtrika Baumana.

Slično pismo poslao je i predsednik KS Makedonije Petar Naumovski, pa je sve izvesnije da će doći do raskola u regionalnom takmičenju koje je do sada bilo uz Evroligu.

Predsednik najjačeg klupskog takmičenja Evrope Đordi Bertomeu je gostujući u Beogradu ponudio jedno mesto u Evroligi i barem tri u Evrokupu, ali samo u slučaju potpisivanja sporazuma sa ABA ligom.

U slučaju da ABA odluči da ne potpiše sporazum, a to je posle ovih dopisa realnost, Evroliga će odabrati dve ekipe iz tih takmičenja direktnim razgovorom sa klubovima, a na isti način će biti rešeno i pitanje učesnika Evrokupa.

U ABA ligi je u toku plej-of, a posle prvih mečeva polufinala Crvena zvezda i Mega Leks vode sa 1-0 protiv Cedevite i Budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve