Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.03.2016.

23:07

Milojević: Čuda su moguća sa ovakvim igračima

Trener Mega Leksa Dejan Milojević bio je ponosan na svoje igrače posle herojske pobede u Morači.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: Čuda su moguća sa ovakvim igračima
Buduænost VOLI

Košarkaši Mega Leksa savladali su Budućnost u gostima sa 85:81 i poveli sa 1-0 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Trijumf Mege je još značajniji kada se u obzir uzme sastav u kojem su naastupili. Nije bilo povređenih Jaramaza, Kabe i Aranitovića, ali je Mega odigrala hrabro i zasluženo je slavila.

„Velika pobeda, zaista velika pobeda. Pre utakmice sam rekao da se naše šanse mere u promilima i rekao sam da možemo da ih pobedimo par utakmica od 1000. Eto, večeras je bila jedna od njih. Ekipa je pokazala veliko srce, momci su bili hrabri posebno u kriznim situacijama. Uspeli smo da kontolišemo utakmicu većim delom, nismo dali Budućnosti da stekne neku veću razliku i vrebali smo našu šansu. Na kraju smo je dočekali i iskoristili, Luvavu I Ivanović su pogodili bitna bacanja i dobili smo meč. Ali, zaista mislim da ova pobeda ne menja stanje što se tiče favorita u ovoj seriji. Budućnost VOLi je i dalje favorit, i u drugoj utakmici i u toj eventualnoj trećoj za koju se nadam da je neće biti. Moramo ostati hladne glave, jer smo napravili samo jedan korak. Još jedan nam je potreban da bismo došli do tog finala o kojem sanjamo. Kada imate igrače koji su ovoliko hrabri, čuda su moguća. Večeras se desilo pravo čudo i drago mi je da sam učestvovao u njemu.”

Nikola Ivanović odigrao je veoma staloženo pošto je bio jedini plejmejker, a završio je sa 11 poena i 12 asistencija.

“Došli smo u Podgoricu kao totalni autsajderi. Budućnost VOLI je zasluženo bila favorit u ovom meču, ali mi ne prestajemo da iznenadjujemo svakoga i mislim da je ostvarena velika pobeda. Poslednji put kada smo nešto veliko ostvarili, kada smo osvojili kup, u sledećoj utakmici nas je dobila Krka 20 razlike u Novom mestu. Tako da imamo 5 dana da analiziramo meč, da odigramo u Sremskoj Mitrovici što kvalitetnije i da se nadamo plasmanu u finale.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve