Nova vest
Košarka

Utorak, 08.03.2016.

22:57

Igrač Mega Leksa na Džordanovom kampu

Košarkaš Mega Leksa Marko Pecarski je uspeo da izbori učešće na „Džordan brend klasiku“ koja će 15. aprila okupiti najtalentovanije mlade igrače celog sveta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Igrač Mega Leksa na Džordanovom kampu
Foto: Ivica Veselinov/Mega Leks

Pecarski je na regionalnom kampu u Zagrebu ostavio odličan utisak zbog čega je izabran da bude među 10 evropskih igrača koji će u Barklej centru u Bruklinu odigrati meč protiv najtalentovanijih vršnjaka iz celog sveta.

Prošle godine je Mega takođe imala predstavnika na „Džordan brend klasiku“ u Bruklinu pošto je Nikola Mišković uspeo da izbori učešće na regionalnom kampu.

„Bila je odlična organizacija događaja i vrlo sam zadovoljan svojim boravkom u Zagrebu. Svaki dan smo imali po dva treninga sa vrhunskim trenerima iz celog sveta gde smo radili na tehnici, snazi i kondiciji. Poslednji dan su 20 igrača podeljenih u dve ekipe odigrali meč između sebe posle čega je izabrano 10 njih da putuje u Njujork, među kojima sam bio i ja. Srećan sam što je Mega održala kontinuitet učešća na ovom prestižnom kampu pošto je prošle godine u Njujorku bio Nikola Mišković. Ovo je prilika koja se ima jednom u životu i drago mi je da sam je iskoristio“, završio je Pecarski.

Mladi centar ove sezone u Roda Juniorskoj ligi Srbije u proseku beleži 17.2 poena i 10.8 skokova (indeks 25.5) za nešto manje od 28 minuta na terenu. Pecarski takođe igra i za kadete Mege gde u Triglav Kadetskoj ligi Srbije u proseku ima 25.8 poena (64% šut iz igre) i 13.9 skokova za ukupan indeks korisnosti 37.5 za nešto više do 30 minuta na parketu.

Marko Pecarski se jedan dan posle 16-og rođendana našao u sastavu prvog tima Mega Leksa u meču koji je 13. februara odigran protiv Union Olimpije u okviru 24. kola ABA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve