Doneta odluka, hala Pionir menja ime

Upravni odbor Sportskog centra Tašmajdan je odlučio da hala Pionir ponese ime utemeljivača srpske i jugoslovenske košarke profesora Aleksandra Nikolića.

Izvor: B92, Večernje novosti
Podeli
StarSport
StarSport

Kako prenose “Večernje novosti“, odluka stupa na snagu odmah, a rok za njenu implementaciju iznosi 30 dana.

Predloženo je da se na beogradskom "hramu basketa" postavi spomen-ploča ili bista legendarnog profesora Nikolića ispred hale.

“Zahvaljujem se rukovodstvu SC Tašmajdan na tome što je u roku od sedam dana prihvatio predlog Božidara Maljkovića, koji je podržan od strane premijera Aleksandra Vučića da hala Pionir dobije ime po ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću. Na ovaj način smo kao grad i kao društvo rekli hvala ovom velikanu za sve što je uradio za našu košarku i sport. Hala Pionir je vremenom postala košarkaška dvorana, tako da nije bilo boljeg i prikladnijeg sportskog objekta da dobije ime po profesoru Nikoliću“, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Ideju o promeni naziva hale Pionir izneo je košarkaški trener Božidar Maljković, koji je rekao da mu je premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao da će beogradska dvorana nositi ime profesora Nikolića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.