Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.02.2016.

15:20

Žućkova levica menja vlasnika – Mega ili Partizan?

Košarkaši Partizana i Mega Leksa od 21 čas u niškom Čairu igraće finale Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Žućkova levica menja vlasnika – Mega ili Partizan?
Starsportphoto

Dve ekipe boriće se za „Žućkovu levicu“ posle sjajnih pobeda u polufinalnim mečevima – Partizan je savladao najvećeg rivala Crvenu zvezdu, dok je Mega bila bolja od Metalca.

Izabranici Dejana Milojevića treći put uzastopno došli su do meča koji odlučuje o trofeju, dok su ’crno-beli’ već 13 puta bili najbolji u Kupu, od kojih je 10 pod nazivom našeg trofejnog košarkaša.

Milojević je posle trijumfa nad Valjevcima sa 97:86 istakao da veruje u svoj tim.

„Napravili smo dva koraka do finala, treba nam i treći da osvojimo trofej. Tamo nas čeka Partizan koji u poslednjih mesec i po dana igra u sjajnoj formi i koji osokoljen pobedama protiv Zvezde vreba svoju šansu za trofej. Verujem u moju ekipu, znam da protiv svakoga možemo da igramo i da pobedimo i verujem da osvajamo trofej“, rekao je Milojević.

Njegov kolega sa klupe Partizana Aleksandar Džikić naveo da je velika razlika pritisak, koji je mnogo manji u ekipi Mege.

„Mega igra izvanredno. Promovisala je nekoliko mladih igrača koji su bili potpuni anonimusi, opet će imati igrače za prvih 15 na NBA draftu. Biće teško parirati i motivisani su da osvoje Kup. Ali, ne verujem da će motivacija biti problem i u našoj svlačionici“, naveo je Džikić.

Džikić je zahvalio treneru Mege Dejanu Milojeviću koji je poželeo da se sastane sa Partizanom zbog njega.

„Hvala Miloju na najlepšim željama, voli on tako nekad da se šali“, dodao je Džikić.

Kapiten kluba iz Sremske Mitrovice Rade Zagorac kazao je da pobeda ’crno-belih’ u derbiju nije preveliko iznenađenje, dok Kevin Džons i Aleksandar Cvetković veruju da mogu da odu korak dalje.

U centru pažnje sportske javnosti u Nišu će biti i menadžer Miško Ražnatović koji će u finalu imati 18 igrača i dvojicu trenera iz svoje agencije Beobasket.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve