Nova vest
Košarka

Subota, 20.02.2016.

19:00

Poraz košarkašica od Ukrajine

Košarkašice Srbije poražene su od Ukrajine 78:75 (9:14, 22:25, 25:16, 22:20) u utakmici trećeg kola D grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: MN

Autor: MN

Poraz košarkašica od Ukrajine
Starsport

Izabranice Marine Maljković, aktuelne šampionke Evrope, oslabljene izostankom povređene Sonje Petrović, poražene su pre svega zbog slabe igre u trećoj četvrtini.

Srpkinje se sada nalaze na drugom mestu u grupi sa skorom 2-1, iza Ukrajinki sa tri pobede.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Jelena Milovanović sa 16, Danijel Pejdž postigla je 14, a Biljana Pešović 12 poena. Kod Ukrajinki Alina Jagupova je postigla 31 poen.

Na poraz je uticalo i to što je Srbija promašila čak osam slobodnih bacanja, uz vrlo slab šut za tri poena – samo tri pogotka iz 18 pokušaja.

Srbija je dobro počela meč i posle prve četvrtine imala je pet poena prednosti. U drugih deset minuta igre, šampionke Evrope su bile još bolje pa su u 15. minutu imale prednost od 33:19, a na poluvreme odlaze sa +8.

Jedan od prelomnih momenata na utakmici dogodio se u 26. minutu kada najbolja igračica utakmice Jagupova pogađa trojku čime smanjuje na +4 za Srbiju, ne dozvolivši našim košarkašicama da se odlepe. Posle toga Ukrajina ulazi u seriju i dolazi do prvog vođstva 52:51, da bi i treću deonicu završili u plusu.

Srbija na samom startu poslednjih deset minuta igre dolazi ponovo do prednosti poenima Aleksandre Crvendakić, da bi samo dva minuta kasnije Ukrajina imala +5. Minut pre kraja utakmice Srbija preko Biljane Pešović dolazi do vođstva, ali ubrzo zatim Jagupova sa linije bacanja vraća prednost Ukrajina. Usledila je penal završnica u kojoj je domaći tim bio uspešniji.

Srbija u četvrtom kolu, 24. februara, gostuje Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve