Nova vest
Košarka

Subota, 20.02.2016.

18:51

Mega preko Metalca do finala Kupa

Košarkaši Mega Leksa plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu pobedom nad Metalcem sa 97:86.

Izvor: JT

Autor: JT

Mega preko Metalca do finala Kupa
Starsportphoto

Izabranici Dejana Milojevića su tako treću godinu zaredom stigli do finala, a za prvi trofej u istoriji kluba boriće se sa pobednikom duela između Crvene zvezde i Partizana, koji se sastaju od 21 čas.

Mega je imala priliku da ostvari još ubedljiviji trijumf i utakmicu završi sa barem 100 poena, ali se u samom finišu istakla brojnim promašajima.

Najbolji u trijumfu Mege bio je Danilo Nikolić sa 24 poena, Nikola Janković je dodao 14, a Ognjen Jaramaz 14, dok je Timoti Luvavu utakmicu završio sa 13 poena.

Na drugoj strani, Petar Rakićević je upisao 18 poena, tri više od Đorđa Majstorovića, dok je Dušan Kutlešić imao 14 poena.

Metalac je samo u prvoj četvrtini pružao dostojan otpor Megi, koja je od sredine drugog perioda uspela da se ustali u vođstvu. Milojevićevi igrači su od tada konstantno povećavali prednost, a ona je u jednom trenutku tokom drugog poluvremena varirala oko 20 poena.

Valjevci su imali veliki broj izgubljenih lopti, ali Mega u nekoliko navrata nije uspevala da to dodatno iskoristi zbog lošeg šuta, sa kojim se tim iz Sremske Mitrovice posebno mučio u samom finišu. Pred poslednju četvrtinu, Mega je već imala pobedu u rukama, a pošto je za 30 minuta postigla 81 poen izgledalo je da će doći i do ’stotke’ do kraja utakmice, međutim, zbog lošeg šuta se to nije desilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve