Nova vest
Košarka

Subota, 20.02.2016.

14:30

KSS: Moguće pomeranje plej-ofa ABA lige

Košarkaški savez Srbije imaće velikih problema da organizuje završnicu domaćeg prvenstva zbog nezgodnog kalendara takmičenja do kraja sezone.

Izvor:

Autor:

KSS: Moguće pomeranje plej-ofa ABA lige
StarSport

Kako je zaključeno na sednici Skupštine KSS, veliki problem predstavlja veliki broj takmičenja, pošto Crvena zvezda ima izgledne šanse da se plasira u četvrtfinače Evrolige, dok će šampion Srbije, zajedno sa Mega Leksom, učestvovati i u plej-ofu regionalne ABA lige.

Prema rečima prvog čoveka KSS Dragana Đilasa, postoji mogućnost i da se završnica regionalnog takmičenja pomeri na kraj sezone, ili dok definitivno ne bude poznato da li će i koliko klubova iz tog takmičenja igrati u Evropi naredne sezone.

"Postoji mnogo problema", naveo je Đilas obraćajući se delegatima Skupštine, čija je sednica održana u Nišu.

On je kazao da pre svega treba da se gleda interes srpskih klubova i takmičenja, poštujući Jadransku ligu.

"Ne želim da prejudiciram šta se dogadja sa regionalnom, ali domaća liga polako ali sigurno postaje sve značajnija", dodao je predsednik KSS.

Kako je rekao, svi u savezu su svesni 'rata' između Evrolige i Fibe i dodao da čelnici KSS 'sede i čekaju' i pokušavaju da budu što pametniji kada je reč o tom problemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve