Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.02.2016.

23:29

Kecman umesto Džikića: Najbitnija je pobeda

Pomoćni trener Partizana Dušan Kecman ocenio je da je najbitnije da je njegova ekipa u Nišu pobedila FMP i plasirala se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: JT

Autor: JT

Kecman umesto Džikića: Najbitnija je pobeda
Starsportphoto

Partizan se plasirao u polufinale Kupa pošto je sa 85:83 pobedio FMP. Naredni rival ‘crno-belih’ biće bolji iz duela između Crvene zvezde i Smedereva 1953, koji se igra u petak od 21 čas.

Najbitnije je da smo pobedili i ostaje nam da se dobro spremimo za utakmicu protiv, najverovatnije, Crvene zvezde u polufinalu”, rekao je Kecman, koji se pred novinarima pojavio umesto prvog trenera Aleksandra Džikića, koji je konferenciju propustio iz zdravstvenih razloga, “Znali smo šta nas očekuje, nismo potcenili FMP jer znamo da je to kvalitetna ekipa. Rezultat govori da je bilo neizvesno do samog kraja, bez obzira na to što smo imali i 14-15 poena prednosti u jednom trenutku. Malo našeg opuštanja dalo je njima samopozudanje”.

Košarkaš ‘crno-belih’ Petar Aranitović izjavio je da je očekivao tešku utakmicu.

Znali smo da nas čeka jako teška utakmica, da FMP ima kvalitet. Ali, najbitnije je da smo pobedili i već se okrećemo polufinalu”, dodao je Aranitović.

Trener FMP Železnika Slobodan Klipa čestitao je Partizanu na pobedi.

Partizan nam je došao u veoma nezgodnom momentu, u odličnom su ritmu, u velikom raspoloženju, dobroj formi i znali smo da neće biti lako, ali smo se nadali da mogu da nas potcene. Posle ove utakmice smo za klasu bolji tim nego što smo bili pre nje, to tvrdim”, rekao je Klipa.

Klipa je naveo da su mu utisci sa utakmice pozitivni i da je njegova ekipa pokazala da je talentovana.

Ovakve utakmice su nam potrebne da pokažemo da imamo talentovan tim i da možemo da pariramo, kao što smo i parirali, pre svega u skoku. Imali smo i šut za pobedu, nije ušlo, nije bio neki napad. Ali, izgubili smo 21 loptu, što je bilo presudno. Čvrsta odbrana Partizana nas je naterala na izgubljene lopte”, rekao je Klipa.

Igrač tima iz Železnika Ognjen Dobrić, koji je sa 23 poena bio najefikasniji u svojoj ekipi, rekao je da njegova ekipa nije imala snage za pobedu.

Mnogo loše smo počeli, dopustili smo lake poene protivniku. Stizali smo ih u nekoliko navrata, ali nismo uspeli. Možda nismo imali snage, ne znam zašto je tako”, istakao je Dobrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve