Nova vest
Košarka

Sreda, 20.01.2016.

12:16

Đilas: Organizaciju smo platili 2,5 miliona evra

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da je organizacija kvalifikacionog turnira za Rio plaćena dva i po miliona evra.

Izvor: JT

Autor: JT

Đilas: Organizaciju smo platili 2,5 miliona evra
Starsportphoto

Svetska košarkaška federacija u utorak je objavila da će “Kombank arena” biti domaćin jednog od tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, uz Filipine i Italiju, a kompletna organizacija će koštati oko 3,2 miliona evra. Dobijanje turnira je već pokriveno iz republičkog budžeta, dok će ostatak pokriti sponzori, otkrio je Đilas.

Ovoga puta je pobedio sportski kriterijum u odnosu na novac”, naglasio je Đilas, “Dva i po miliona evra smo ponudili, a minimum je bilo dva miliona. Neke zemlje su ponudile duplo više, a nisu dobile domaćinstvo. Taj iznos sredstava je ogroman, u rangu je iznosa da smo domaćini grupa na Evropskom prvenstvu 2017. godine”.

Prvi čovek srpske košarke je otkrio i kako će biti finansirana organizacija turnira.

Poštanska štedionica je već prenela novac – dva i po miliona koji će biti refundirani iz budžeta Republike Srbije. Dodatni troškovi su još smeštaj ekipa, transport po gradu i ostalo, a naša procena je da nam za to treba 700.000 evra, koje ćemo verovatno pokriti sponzorskim ugovorima”, otkrio je Đilas.

Kvalifikacioni turnir biće održan od 4. do 10. jula u “Kombank areni”, sa samo pobednik će izboriti mesto u Rio de Žaneiru. Žreb za kvalifikacione turnire je na programu 26. januara, a zbog plasmana na FIBA listi Srbija ne može da se sastane sa Grčkom i Francuskom, odnosno Italijom i Filipinima, koji organizuju preostala dva turnira.

Cene karata ćemo odrediti narednih dana, najjeftinije će biti 400 dinara i biće ih dovoljno. Da se ovo održava u nekoj drugoj zemlji, oni bi samo od karata pokrili sredstva za kotizaciju”, rekao je Đilas.

Đilas je istakao da posebnu zahvalnost za dobijanje organizacije duguje premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Hvala premijeru Vučiću na svemu. Posle osvanja četvrtog mesta, kada smo otišli kod njega na prijem, pitao je kako možemo u Riju, mi smo mu rekli za kvalifikacije i da to košta dva miliona evra. On je rekao: ‘Uradite to’. Ogroman posao smo uradili, zahvalio bih se i ministru sporta i omladine Vanji Udovičiću”, istakao je Đilas, koji se takođe zahvalio i generalnom sekretaru FIBA Patriku Baumanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

383 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve