Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.01.2016.

20:50

ABA: Poraz u Nikšiću, Partizan na začelju tabele

Košarkaši Partizana pretrpeli su neočekivano ubedljiv poraz od Sutjeske u Nikšuiću u poslednjoj utakmici 18. kola ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

ABA: Poraz u Nikšiću, Partizan na začelju tabele
Starsport

Ekipa Petra Božića poražena je u derbiju začelja sa 82:71, pa sada sa Igokeom i Sutjeskom deli poslednje mesto na tabeli sa skorom 6-12.

Od početka pa do kraja utakmice crno-beli su odigrali izuzetno loše, dobar period imali su samo početkom druge deonice kada su vezali sedam poena i smanjili na 18:17, a domaćin je furioznom serijom 29-8 do kraja poluvremena definitivno prelomio meč.

U nastavku nije bilo dileme, Sutjeska je u potpunosti nadigrala crno-bele koji su u finišu uspeli da izbegnu znatno ubedljiviji poraz. Ipak, Sutjeska je uspela da slavi ubedljivije nego što je poražena u prvom meču u Pioniru, pa je Partizan poslednji na tabeli posle 18. kola.

Kevin Džons je sa 20 poena i 9 skokova bio daleko najbolji kod gostiju, Cvetković je dodao 10 poena i 3 asistencije, Vilson je ubacio 12, a Murić 11 poena. Igrač utakmice je bez dileme bio fantastični Nemanja Vranješ koji je imao 27 poena (6-7 za tri), 13 skokova i 3 ukradene lopte. Pavličević je dodao 17, a Albijanić 10 poena.

Tok meča:

S bozirom na značaj utakmice obe ekipe su delovale izuzetno nervozno na startu. U takvoj igri poeni su bili prava retkost, pa je posle pet minuta na semaforu stajalo 4:2 za Sutjesku.

U prvih šest minuta Partizan je imao očajnih 1-11 iz igre, pa je Božić morao da reaguje - 8:2. Posle trojke Vranješa Sutjeska je povela sa 11:2, a Cvetković i Džons doneli su vezane poene crno-belima – 11:6 u 8. minutu.

U finišu prve deonice Partizan je došao do tečnije igre u napadu sa Cvetkovićem na plejmejkeru, Džons je smanjio na 13:10, a Aranitović je propustio šansu da dodatno približi goste sa linije slobodnih bacanja.

Domaćin je to kaznio, okončao je prvu deonicu serijom 5-0 za 18:10 posle 10 minuta. Partizan je dobro počeo drugu deonicu. Đumić, Vrabac i Aranitović su vezali sedam poena, pa su crno-beli prišli na samo minus jedan – 18:17.

Ipak, usledio je veliki i neočekivani pad crno-belih. Do kraja prvog poluvremena Sutjeska je u potpunosti razbila rivala, napravila je seriju 29-8 i došla je do velike prednosti – 47:25.

Vranješ je predstavljao nerešivu dilemu za ekipu Petra Božića pošto je ubacio 18 poena za 15 minuta na startu uz 4-4 za tri poena.

Ništa se ni početkom drugog poluvremena nije promenilo. Sutjeska je bez problema čuvala ogromnu prednost, a Partizan je reakciju pokazao tek u drugom delu treće deonice.

Murić i Aranitović pokrenuli su seriju 9-1 (54:36), pa je trener Sutjeske zatražio tajm-aut. Domaći tim je posle minuta odmora brzo odbio nalet crno-belih, vratio je 20+ poena prednosti i sigurnost u svoju igru. Tako je ostalo i do kraja treće deonice posle koje je Sutjeska vodila sa 65:44.

U poslednjoj deonici nije bilo dileme. Partizan nije uspevao ni da zapreti raspoloženom domaćinu koji je olako uspevao da održava veliku stečenu prednost.

Samo su Cvetković i Džons igrali na visini zadatka, a to je očigledno bilo premalo za ekipu Petra Božića.

Dva minuta pre kraja Partizan je napravio seriju 9-0 (79:64), trener Sutjeske je reagovao, ali je to bilo prekasno za pokušaj bilo kakvog preokreta gostiju. Ipak, igrači Partizana su, ako ništa drugo, uspeli da ublaže ubedljiv poraz na gostovanju u Nikšiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

468 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve