Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.01.2016.

17:23

Mekel sastavio listu zahteva u zamenu za raskid

Izraelski plejmejker je Gal Mekel tužio je Crvenu zvezdu zbog neisplaćenih zarada i tražio da mu se u roku od dva dana isplati 150.000 dolara.

Izvor: B92

Autor:B92

Mekel sastavio listu zahteva u zamenu za raskid

Iako su izraelski mediji preneli da su u pitanju tri neisplaćene mesečne zarade, B92 nezvanično saznaje da u ovu sumu, koju igrač zahteva, ulazi pet mesečnih zarada, bonus za plasman u Top16 fazu, kao i trening kompenzacija.

Sve to Mekel potražuje od crveno-belih kako bi pristao na raskid ugovora.

Crvena zvezda nije imala sreće sa pojačanjima ove sezone, ali je u prethodnim situacijama odlično finansijski prošla kada su klub napuštali Sofoklis Skorcanitis (otišao u PAOK) i Rajan Tompson (otišao u Trabzon, a za praktično isto novac stigao je Kinsi).

Mekel je stigao kao veliko pojačanje na početku sezone, trebalo je da ravnopravno deli minutažu sa Stefanom Jovićem, ali je igrao delako od očekivanog, nije se uklopio i brzo je ispao iz rotacije kod Dejana Radonjića.

Tokom perioda kada nije igrao bio je uz ekipu pored terena, a nezvanično saznajemo da je u tom periodu molio upravu crveno-belih da ne raskine saradnju sa njim jer bi to loše uticalo na njegovu reputaciju.

Stvari su se u međuvremenu očigledno promenile, odosi između crveno-belih i Izraelca su zahladneli, a on sada traži i zaradu dok je bio na Evropskom prvenstvu sa Izraelom.

Ostaje da se vidi kako će ovaj slučaj biti završen, očekuje se brza reakcija srpskog i regionalnog šampiona.

Mekel je prošle sezone u Nižnjem Novgorodu bio rezerva Tejloru Ročestiju, a u karijeri je još nastupao za Makabi, Hapoel, Dalas i Beneton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve