Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.01.2016.

10:00

Marinković – može li zen da pomogne Partizanu?

Prošle sezone kod Duška Vujoševića dobio je šansu u Partizanu još i pre nego što je napunio 18 godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Marinković – može li zen da pomogne Partizanu?
foto: StarSport

Kao i svaki izuzetno mlad igrač, ima uspone i padove, ali Vanja Marinković uz nesporni talenat poseduje i sportsku drskost, neophodni sastojak svakog vrhunskog košarkaša.

Ove sezone crno-belima ne ide kako treba, pa tako ni Marinkoviću, kojem je sa 18 godina pripala kapitenska traka.

Vanja je u novogodišnjem intervjuu za B92 govorio o dosadašnjem toku sezone, o tome kako se nositi sa pritiskom, ali i o tome kako radi na sebi na terenu i van njega – trenutno čita knjigu ’Zen i samuraji’, gde a možda su upravo mir i samurajska disiplina i hrabrost ono što je trenutno neohodno crno-belima.

Partizan je trenutno pretposlednji na tabeli ABA lige sa skorom 6-11 – isti skor imaju Olimpija i Igokea, a na poslednjem mestu je Sutjeska.

“Veoma teška polusezona je iza nas – loše smo počeli ovu sezonu, tako smo i završili godinu. Imali smo šansu da se uključimo u borbu za plej-of, peto mesto nam ni sada nije daleko, ali borba za doigravanje nije toliko realna kao što je to bio slučaj pre pet-šest kola“, počinje Marinković priču za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve