Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.01.2016.

20:44

ABA: Metalac pao u penal završnici

Košarkaši Metalca poraženi su na gostovanju Ciboni u Zagrebu sa 77:73 u okviru 18. kola ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

ABA: Metalac pao u penal završnici
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izabranicima Vladimira Đokića to je 11. poraz ove sezone, posle kojeg su ostali na desetoj poziciji, sa istom skorom kao Olimpija, Tajfun i Zadar.

S druge strane, Cibona je upisala osmu pobedu, koja joj je donela skok na osmu poziciju u regionalnom takmičenju.

Cibona i Metalac su u “Draženovom” domu odigrali veoma zanimljivu utakmicu, punu preokreta, koja je odlučena u penal završnici.

Najbolji u timu Metalca bio je Đorđe Majstorović sa 17 poena i osam skokova, Petar Rakićević je dodao 11 poena i sedam skokova, a Boris Bakić deset poena i tri asistencije.

Cibonu je do pobede predvodio Ante Žižić sa 19 poena i 14 skokova, Jasmin Hukić je upisao 16 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Florens 15 poena. Dvocifreni učinak imao je i Ivan Siriščević, sa 12 poena.

Valjevci su bili bolji u prvom poluvremenu, održavali su se u vođstvu, ali nikako nisu uspevali značajnije da se odvoje. Domaći tim je zaigrao bolje u drugoj polovini, vodili su, ali je Metalac ipak u samoj završnici uspeo da priđe na poen zaostatka – 74:73. Međutim, tada su Džejms Florens i Andrija Žižić sa slobodnih bacanja doneli trijumf Ciboni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve