Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.12.2015.

14:19

Radonjić: Da se danima prepričava...

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić veruje da njegova ekipa može da savlada Bajern iz Minhena i plasira se u Top 16 fazu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: Getty images

Crveno-beli u petak od 19 časova dočekuju minhenski tim, a samo ih pobeda vodi u drugu fazu elitnog takmičenja.

"Došli smo do poslednjeg kola prvog dela evroligaškog takmičenja, u grupi o kojoj smo puno pričali od prvog dana. I na kraju, podatak da se zna 13 timova koji prolaze, a da se čak dva čekaju iz naše grupe, dovoljno govori o tome u kakvoj smo grupi bili. Dovoljno govori o kvalitetu, neizvesnosti...", rekao je Radonjić.

Dva tima su izjednačena u grupi A, a prvi u Minhenu je pripao srpskom šampionu.

"U jednom trenutku sigurno nije izgledalo da ćemo danas sa četiri pobede čekati deseto kolo, već su analize bile drastično suprotne. Da nam je neko rekao da ćemo danas imati četiri pobede i duel za prolaz protiv Bajerna, sigurno bismo to prihvatili i bilo bi malo i iznenađenja da li je to moguće", rekao je Radonjić.

Bejern je, kako je rekao Radonjić, pokazao da dobro igra u gostima ove sezone i dodao da nemačka ekipa ima kvalitet i veliko iskustvo.

"Imali su te dve pobede protiv Himkija, loptu za pobedu nad Realom, imali su dobar rezultat pred kraj meča u Istanbulu...Dolaze kod nas, verujem da možemo da savladamo Bajern u atmosferi koja će sigurno biti prepričavana danima posle meča. Međutim, moramo da odigramo kvalitetno, skoncentrisano, odgovorno, da na čvrstinu odgovorimo čvrstinom, da odigramo pametno u napadu. Svesni smo da neće biti nimalo lagan zadatak, ali želimo da to uradimo i verujem da ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo ići dalje", naveo je Radonjić.

Spektakl u Pioniru očekuje i trener Bajerna Svetislav Pešić, čiji igrač Dion Tompson kao ključni faktor ističe "pik-en-rol" odbranu.

"Simonović će biti limitiran"

Marko Simonović se povredio na utakmici protiv Mega Leksa, pa je novinare zanimalo da li će on zaigrati u sutrašnjem meču.

"Ne raduje me takva situacija, jer ih je bilo toliko od početka, pa se dosta toga i pričalo, ali generalno smo stalno ostajali u nekim trenucima bez bitnih igrača. Simonović i ako bude mogao da igra, pitanje je da li će moći da pruži ono što je pružao u poslednje vreme i da li će moći da pruži doprinos u oba pravca", kazao je Radonjić.

"Distorzija skočnog zgloba je lakše prirode, ali iziskuje odredjeno mirovanje. Naša zdravstvena služba radi sve da se to dodatno ubrza. Večeras ćemo imati malo konkretniju informaciju, ali ulazimo u opterećenje kad je to u pitanju", dodao je trener Zvezde.

Utakmica između Zvezde i Bajerna igra se u petak od 19.00 u hali Pionir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve